Početna Kaštela Suradnjom Grada Kaštela, Cemexa i PU splitsko-dalmatinske unaprijeđena prometna regulacija na istoku...

Suradnjom Grada Kaštela, Cemexa i PU splitsko-dalmatinske unaprijeđena prometna regulacija na istoku Sućurca

142
UDIO

Grad Kaštela i Cemex Hrvatska u suradnji sa Službom prometne policije PU splitsko-dalmatinske, a na inicijativu sugrađana, pokrenuli su novi zajednički projekt usmjeren na unaprjeđenje regulacije prometa u istočnom dijelu Kaštel Sućurca, s ciljem podizanja prometne sigurnosti zajednice. Dodatnu signalizaciju u rad su pustili gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović i predsjednik Uprave Cemexa Hrvatska Alen Voloder.

Novom regulacijom prometa obuhvaćeno je postavljanje pokazivača brzine s radarskim mjerenjem u LED izvedbi te dodatno označavanje dionice ulice Cesta dr. Franje Tuđmana kojima će se jasno označiti zabrana prometovanja za vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona. Ukupna vrijednost projekta je 5.350 eura, a financirali su ga zajednički Cemex i Grad Kaštela.

„Zahvaljujem se Cemexu jer se uključio u ovu priču svjesni činjenice da velik dio prometa koji se odnosi na kamione dolazi k njima. Ovo je prvi zahvat u suradnji s njima kako bi poboljšali razinu sigurnosti odvijanja motornog i pješačkog prometa na ovoj dionici. Ono što nama, kao Gradu ostaje i što ćemo kroz mjesec dana pokrenuti, je rekonstrukcija i zadnjeg dijela Tuđmanove ceste na ovoj dionici kojom će se osigurati obostrani nogostup, izmjena instalacija i novi asfalt. U neposrednoj blizini postavit će se i kamera za mjerenje brzine, a  plan ih je postaviti na nekoliko lokacija duž Ceste dr. Franje Tuđmana kao i na državnoj cesti D8. Grad će narednih dana pokrenuti nabavu za nabavku mjerača brzine tako da ćemo dodatno pokušati zaštititi sve sudionike u prometu“, rekao je ovom prigodom gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović.

Suradnju s Gradom smatramo ključnom za podizanje kvalitete uvjeta života svih naših sugrađana pa me veseli što smo zajedničkim snagama ostvarili još jedan u nizu infrastrukturnih projekata u kojem uz pomoć tehnologije, ali i angažmana u zajednici, osiguravamo bolju prometnu sigurnost na jednoj od frekventnijih dionica Kaštela”, rekao je Alen Voloder, predsjednik Uprave Cemexa Hrvatska. „Sigurnost je jedan od naših kompanijskih prioriteta pa svako ulaganje u njen razvoj, a pogotovo u našoj zajednici, smatramo svojom obvezom.“

„Sigurnost cestovnog prometa zajednička je želja i zadaća većeg broja sudionika koji svojim djelovanjem mogu i trebaju takvu vrstu sigurnosti dizati na višu razinu. Zajednička inicijativa jedinice lokalne samouprave i poslovnog subjekta upravo je pokazatelj dobrog primjera takvih djelovanja. PU SD pridružuje se takvim aktivnostima u okviru svojih ovlasti i pozdravlja svaku promjenu koja će sigurnost u prometu, u kojem, na žalost, ne postoji apsolutna sigurnost, podići na jedan viši nivo“, naglasio je Siniša Mihanović, voditelj Službe prometne policije PU splitsko-dalmatinske.

Što za susjede i sugrađane znači ovakva inicijativa naglasio je Nikola Orošnjak: „Ovo je primjer kako se ukoliko postoji volja i suradnja svih relevantnih institucija, u ovom slučaju Grada, policije i gospodarstvenika, može pronaći najoptimalnije rješenje za boljitak zajednice. Nadamo se da će dodatna signalizacija utjecati na svjesnije i odgovornije ponašanje vozača na ovoj prometnici.“

Cemex Hrvatska i Grad Kaštela ostvaruju dugogodišnju suradnju na projektima usmjerenima na stvaranje dodane vrijednosti za stanovnike Kaštela. U posljednjih nekoliko godina zajednički su uredili obalu Gojače te postavili sunčanu elektranu koja će omogućiti energetsku neovisnost trima udruženjima koja koriste tamošnji objekt, otvorili prvo reciklažno dvorište za građevni otpad u Splitsko-dalmatinskoj županiji, ali i izgradili betonsko autobusno ugibalište te nogostup uz sjevernu ogradu tvornice Sv. Juraj, što je također povećalo sigurnost svih sudionika u prometu.