Početna Kaštela „Jesen u Kaštelima – Sajam plodova zemlje“

„Jesen u Kaštelima – Sajam plodova zemlje“

210
UDIO

JESEN U KAŠTELIMA 2023.

                              Dani kruha i

                           zahvalnosti za plodove zemlje

                                            Sajam plodova zemlje

  1.                       10. 2023. K. Kambelovac (Dudanov park)

Program (09-14 sati):

1000 svečano otvaranje manifestacije uz kulturni – gastro  program.

  • blagoslov kruha i plodova zemlje
  • nastup KUD-ova, klapa i djece
  • obilazak štandova
  • podjela zahvalnica sudionicima
  1. Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemljekoji se obilježavaju od 1991. godine u odgojno-obrazovnim ustanovama, a 26. godinu kao jedinstvena gradska manifestacija.

U cilju promicanja agro-turističke ponude Kaštela, tradicijskih djelatnosti i poljoprivredne tradicije Kaštela, Udruga za promicanje kvalitete života, kulturnih vrijednosti i baštine „Šušur“ i  Turistička zajednica grada Kaštela, pod pokroviteljstvom grada Kaštela, te u suradnji s kaštelanskim odgojno-obrazovnim ustanovama  i udrugama organizira manifestaciju „Jesen u Kaštelima – Sajam plodova zemlje“ u kojoj su objedinjene i manifestacije Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Manifestacija se održava u povodu Svjetskog dana hrane i obilježavanja 30. obljetnice primanja Hrvatske u članstvo Organizacije za prehranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda.

Poljoprivreda u Kaštelima ima dugu i bogatu tradiciju stoga odgojno-obrazovne ustanove i udruge doprinose već 32 godinu kroz ovu manifestaciju podizanju svijesti građana o očuvanju i zaštiti okoliša, zdravoj prehrani, ekološkoj poljoprivredi, očuvanju autohtonih poljoprivrednih kultura i očuvanju tradicije. Otkriće Kaštelanskog crljenka, kao sinonima vinske sorte Zinfandel učinio je grad Kaštela jednim od najpoznatijih vinskih destinacija u svijetu i veliko je priznanje generacijama vrijednih  kaštelanskih vinogradara i vinara .

Svečanostima Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha zahvaljujemo Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godina kao narod i kao pojedinci podareni.

Pozivamo Vas da se prijavite za sudjelovanje na ovoj manifestaciji, te da na svojim štandovima prezentirate svoje aktivnosti i proizvode , te bogatstvo kaštelanske tradicije.

Prijaviti se možete na sljedeći broj i e-mail:

Kontakt telefon: 091/255 14 00

e-mail: kastelanskakronika@gmail.com

Radujemo se Vašem dolasku!