Početna Hrvatska Poskupljuje dopunsko zdravstveno kod privatnih osiguravatelja, HZZO ne diže cijene polica

Poskupljuje dopunsko zdravstveno kod privatnih osiguravatelja, HZZO ne diže cijene polica

170
UDIO
Foto: D.N.
Neke police dopunskog zdravstvenog osiguranja od sljedeće godine će poskupjeti, a riječ je o policama dopunskog osiguranja privatnih osiguravatelja, piše N1 Info.

Na adrese osiguranika dopunskog zdravstvenog preko Croatia osiguranja stigle su obavijesti o promjenama cijena police za sljedeću osigurateljnu godinu. Polica dopunskog koja u toj kući trenutačno iznosi 8,89 eura mjesečno, ubuduće će iznositi 12 eura, što je poskupljenje od skoro 26 posto, prenosi Večernji list.

– Znatno su porasle cijene zdravstvene zaštite uslijed višekratnog porasta osnovice od HZZO-a, a time je porastao i iznos participacije u troškovima zdravstvene zaštite – obavještavaju osiguranike i navode kako su u zadnjih šest godina cijene dijagnostičko-terapijskih postupaka (DTP) porasle 21 posto, dijagnostičko-terapijskih skupina (DTS) 29 posto, a dan bolničkog liječenja poskupio je 34 posto.

Također podsjećaju i na rast cijena participacija sljedeće godine. Od 1. siječnja 2024. na snagu stupaju izmjene Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju koje donose dodatna poskupljenja participacije za sve koji dopunsko nemaju pa će najmanja participacija poskupjeti 33 posto, a maksimalna će se udvostručiti na 530,89 eura.