Početna Kaštela Položeni vijenci i zapaljene svijeće povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana

Položeni vijenci i zapaljene svijeće povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana

216
UDIO

U povodu obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana, a u spomen na poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata s područja grada Kaštela i Kaštelanske zagore, kao i spomen na prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana, položeni su vijenci i zapaljene svijeće pred spomenikom dr. Franje Tuđmana u Kaštel Lukšiću, a potom i pred spomen obilježjem na Malačkoj.

Vijence i svijeće položili su predstavnici Udruga roditelja poginulih branitelja, Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnici Grada Kaštela na čelu s gradonačelnikom Denisom Ivanovićem te predsjednik Gradskog vijeća Ivan Udovičić s vijećnicima Gradskog vijeća Grada Kaštela, članovi Zajednice utemeljitelja HDZ-a dr. Franje Tuđmana Kaštela, te predstavnici Udruge antifašističkih boraca i antifašista Kaštela.

– S posebnim pijetetom i suosjećanjem prisjećamo se svih koji su dali svoje živote za Domovinu kako bismo danas mogli živjeti u slobodnoj i demokratskoj Republici Hrvatskoj – kazao je prisutnima gradonačelnik Denis Ivanović.

Gradonačelnik Ivanović je istaknuo kako je ovo prilika da se prisjetimo i svih dragih osoba koje su, nažalost, preminule te pozvao građane da uoči nadolazećeg blagdana Svih svetih učine isto.

Vijenci su zatim položeni i na posljednjim počivalištima poginulih hrvatskih branitelja u Kaštelima i Kaštelanskoj zagori.

Podsjećamo, u srijedu, 1. studenoga na blagdan Svih svetih, Grad Kaštela je  organizirao prijevoz kombijima do mjesnih groblja i natrag za sve sugrađane koji iz bilo kojeg razloga nemaju prijevoz do posljednjeg počivališta svojih najmilijih. Naše sugrađane će voziti taksisti branitelji iz braniteljske taxi udruge Kaštilac. Detaljnije pročitajte ovdje.