Početna Hrvatska Zbog vjetra narančasti alarm za srednju i južnu Dalmaciju

Zbog vjetra narančasti alarm za srednju i južnu Dalmaciju

156
UDIO
Ilustracija, Foto: Zvonimir Barisin / PIXSELL

Zbog vjetra za sav je promet zatvorena DC8 Prapratno – Zaton Doli (most Ston). A zbog zimskih uvjeta, zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna zimska oprema na cestama: ŽC5217 Dobroselo-Mazin-Bruvnote na svim lokalne i županijskim cestama na području Korenice.

U prekidu više katamaranskih i trajektnih linija

U prekidu je više trajektnih linija i to Split-Vela Lika-Ubli, Sobra-Prapratno, Ploče-Trpanj, Sumartin-Makarska, Sućuraj-Drvenik, a u prekidu su i brojne katamaranske linije, izvijestio je u utorak ujutro Hrvatski auto-klub (HAK).

Katamaranske linije u prekidu su: Vis-Hvar-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Ubli-Korčula-Dubrovnik, Ubli – Korčula – Polače – Sobra- Šipanska luka – Dubrovnik, Jelsa-Bol-Split, Split-Stari Grad, Korčula-Hvar-Split.

Brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak plovi bez pristajanja u Srakane Vele i Unije, a brodska linija Vodice-Prvić Šepurine-Prvić Luka-Zlarin-Šibenik plovi bez linije iz Vodica.

Prekinut je promet zbog prosvjeda na državnim cestama: Ilača-Tovarnik (DC46) i Našice-Đakovo (DC515) u mjestu Potnjani.

Danas će biti prevladavajuće oblačno s čestom kišom, ponegdje i obilnom, a susnježica i snijeg mogući su uglavnom u gorskim krajevima. Na Jadranu će biti i razmjerno vjetrovito, najprije uz jugo i jugozapadnjak, zatim sjeverozapadni i sjeverni vjetar.

Sredinom tjedna manje oborina, u srijedu i manje vjetrovito, uz promjenjivu naoblaku i sunčana razdoblja, na kopnu i mjestimičnu jutarnju maglu i mraz. U četvrtak opet južina, u vjetrovitiji i topliji petak i ponovno česte oborine, na Jadranu i u obliku obilnijih pljuskova s grmljavinom, pa bi neke rive mogle biti poplavljene.

No, do kraja petka vjerojatno novo zahladnjenje, u unutrašnjosti i mjestimičan snijeg, najprije u gorju, u hladniju subotu i u nekim nizinama.