Početna Kaštela Predblagdanski obilasci kaštelanskih ustanova i udruga

Predblagdanski obilasci kaštelanskih ustanova i udruga

118
UDIO

I ove godine, tradicionalno uoči blagdana, gradonačelnik Denis Ivanović zajedno sa svojim suradnicima obišao je ustanove i udruga koje skrbe o potrebitima. Riječi dobrodošlice gradonačelniku su poželjeli u Humanitarnoj udruzi „Srce za srce“, potom u Udruzi roditelja djece s posebnim potrebama Naša dica, Dječjem domu Maestral – podružnica Miljenko i Dobrila u Kaštel Starom, Udruzi sveti Jeronim u Kaštel Gomilici čiji je jedan od osnivača, Centru za rehabilitaciju Mir u Rudinama i na posljetku u Udruzi umirovljenika Lažani u Kaštel Kambelovcu.

Naime, riječ je o tradicionalnim predblagdanskim obilascima ustanova i udruga koje skrbe o raznim skupinama potrebitih sugrađana, a kako i priliči, gradonačelnik Ivanović i ove je godine stigao sa prigodnim poklonima i novčanim bonovima.

Obilazak je započeo posjetom udruzi Srce za srce sa sjedištem u Kaštel Starom. U razgovoru s volonterkama ove udruge, predstavnici Grada pobliže su se upoznali s radom i poteškoćama s kojima se volonterke susreću u radu. Gradonačelnik im je obećao pomoć u njihovom radu i pohvalio njihovo humanitarno djelovanje putem kojeg nastoje pomoći potrebitim sugrađanima.

Nakon njih posjetio je Udrugu roditelja djece s posebnim potrebama Naša dica u Kaštel Štafiliću a koja je osnovana s ciljem unapređivanja kvalitete života, medicinske i socijalne zaštite djece s posebnim potrebama i njihovih obitelji.

-Ovo je naš mali doprinos njima uoči blagdana. Kad god možemo pomažemo u radu ove vrijedne udruge koja skrbi o našim najmlađima i to ćemo raditi i u buduće-kazao je gradonačelnik čestitajući im nadolazeće blagdane.

Štićenici Dječjeg doma Maestral – podružnice Miljenko i Dobrila u Kaštel Starom s veseljem su dočekali predstavnike Grada Kaštela.

Osmijeh na licu i pokloni koji su dobili najbolje su oslikavali radost djece, a uz njih, gradonačelnika i njegove suradnike dočekala je i ravnateljica doma Jelena Burazin upoznavši ih s aktivnostima i programima koje provode tijekom cijele godine.

– Ovom prilikom posjećujemo ustanove i udruge i osluškujemo  njihove potrebe. Tijekom godine ih također pomažemo i uvijek smo im tu na raspolaganju – rekao je gradonačelnik naglašavajući iznimno dobru obostranu suradnju.

– Uvijek se radujemo posjetu gradonačelnika Denisa Ivanovića, zamjenice gradonačelnika Jadranke Matok Bosančić i cijeloj ekipi Grada Kaštela jer se uvijek možemo na njih osloniti, ne samo u blagdansko vrijeme nego i tijekom cijele godine, kazala je  Jelena Burazin, ravnateljica Dječjeg doma Maestral Split.

Čelnici Grada Kaštela svake godine, i to više puta godišnje podupiru i posjećuju rad Centra za rehabilitaciju Mir u Rudinama, a tako će se, kako je kazao gradonačelnik, nastaviti u budućnosti.

O trenutnim projektima i onima koji su realizirani govorio je Boško Rozga, ravnatelj Centra Mir.

– Obnavljaju se objekti u kojima trajno živi dosta korisnika, u dva objekta postavljeni su novi podovi, uredili smo novu kuhinju-kazao je između ostalog Rozga dok je Ivanović obećao kako će ih i dalje nastaviti pratiti i biti njihova podrška u radu.

Čelnici grada potom su posjetili Udrugu sveti Jeronim u Kaštel Gomilici gdje su ih dočekali djelatnici udruge, volonteri i štićenici.

– Dugogodišnji sam bivši predsjednik i član udruge, pa mi je uvijek drago doći i vidjeti štićenike jer se s njima osjećam kao kod kuće. Grad Kaštela već nekoliko godina sufinancira projekte ove udruge jer nude pomoć u kući starijim osobama, dnevni boravak i brinu o štićenicima prihvatilišta za beskućnike. Sve udruge i ustanove na području našeg grada nastojat ćemo i ubuduće pomagati koliko god budemo mogli jer su socijalna pitanja nešto o čemu posebno treba voditi računa – zaključak je gradonačelnika koji je svima zaželio čestit Božić i puno zdravlja u Novoj godini.

Predblagdanski obilazak završio je posjetom Udruzi umirovljenika Lažani u Kaštel Kambelovcu gdje ih je, uz ugodno druženje sa građanima treće životne dobi, dočekao predsjednik Mate Taraš zahvalivši se predstavnicima Grada na pomoći koju Grad tijekom svake godine izdvaja za svoje umirovljenike.