Početna Kaštela Pozivamo vas na paljenje četvrte adventske svijeće

Pozivamo vas na paljenje četvrte adventske svijeće

121
UDIO

Tradicionalno, 10. godinu za redom u susret Božiću, blagdanu Isusova rođenja, početak Došašća i ove će se godine u Kaštelima obilježiti paljenjem četvrte adventske svijeće – svijeće mira.

Službu riječi – obred paljenja treće svijeće na adventskom vijencu predvodit će don Božo Plazibat, župnik župe sv. Petra ap. iz Kaštel Novog, a četvrtu adventsku svijeću upalit direktorica Turističke zajednice grada Kaštela Nada Maršić.

Četvrta adventska svijeća pali se posljednje nedjelje uoči Božića, a naziva se još i anđeoskom svijećom. Ona simbolizira mir.

Pozivamo Vas da se pridružite svečanosti i prigodnom programu u izvedbi dječjeg župnog zbora sv. Jurja Mučenika iz Kaštel Sućurca, dječjeg zbora Stella Maris iz Kaštel Lukšića i ŽVS Kaštelanke.

Adventski vijenac dug 18 metara izradili su profesori i učenici Srednje škole Braća Radić iz Kaštel Štafilića koji će i ove subote kroz humanitarnu akciju „Šapa dobrote“ u đardinu prodavati božićne ukrase i tradicijske slatkiše čiji je prihod namijenjen skloništu za napuštene životinje u Kaštel Sućurcu.

Pozivamo Vas da se pridružite svečanosti i prigodnom programu.

Radujemo se Vašem dolasku!