Početna Kaštela Kaštela se spremaju za krnjeval: Pripremili bogat program

Kaštela se spremaju za krnjeval: Pripremili bogat program

374
UDIO
Zvonimir Barisin/PIXSELL
Krnjevalska udruga Poklade danas je odrzala 42 Djecji krnjeval u kojoj su stodine djece iz Kastelanskih Vrtica i Skola sudjelovale u povorci.
Photo: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Što stariji to aktivniji, kratko bi se moglo opisati kako rade  članovi KKU Poklade u ovim danima priprema za najveći kaštelanski krnjeval. A i ove godine, osim samog krnjevala na pokladni utorak, za svoje su sugrađane pripremili cijeli niz događanja.

Ključeve grada Poklade će preuzeti u subotu 20. siječnja u 20 sati zajedno sa sućuračkim Kampanelom u caffee baru Arena u Kaštel Sućurcu kada će odabrati i ovogodišnju kraljicu krnjevala.

Svoj redoviti Piđama party Poklade će održati ove godine u Red Lion Pubu u Kaštel Starom u petak. 26 siječnja sa početkom u 20 sati.

U nedjelju, 4. veljače održat će se 43. Dičji krnjeval sa polaskom u 13 sati od Lucijinog puta u Štafiliću do spomenika odnosno prostora bivšeg Plavog Jadrana, a na pokladni utorak, 13. veljače u 15.30 sati iz Nehajskog puta u Štafiliću kreće 211. veliki Donjokaštelanski krnjeval koji će se kretati donjokaštelanskom rivom do porta u Kaštel starom a kojega će pratiti prigodni šaljivi program i redovito paljenje krnje.

Navečer od 20 sati na portu u Starome u velikom šatoru slijedi završna zabava uz Pink Panter bend i gosta iznenađenja.

izvor: dalmacijanews.hr