Početna Hrvatska Danas i sutra kiša i jugo, od petka opet zahlađenje

Danas i sutra kiša i jugo, od petka opet zahlađenje

84
UDIO
Foto: Pixabay

DANAŠNJI dan donosi umjereno do pretežno oblačno vrijeme s periodima kiše, koja će biti posebno izražena na Jadranu i u predjelima uz njega. Prema najnovijim informacijama Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), očekuje se da će kiša biti češća i obilnija u drugom dijelu dana, s naglaskom na šire riječko područje i Gorsku Hrvatsku.

Na moru se očekuje umjereno do jako jugo i južni vjetar, s lokalnim olujnim udarima. Umjereno i pretežno oblačno, češće u drugom dijelu dana. Najniža jutarnja temperatura od 6 do 11, najviša dnevna od 12 do 17°C.

Sutra isto pretežno toplo

Sutrašnji dan u Hrvatskoj donosi promjenljivo oblačno vrijeme, uz izražene južne vjetrove i povremene padaline. Prema prognozama Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), očekuje se kiša, koja će biti češća i obilnija na Jadranu i u predjelima uz njega, gdje je moguća i grmljavina.

U istočnim dijelovima zemlje oborine će biti rjeđe, a sunčana razdoblja češća, što će donijeti nešto stabilnije vrijeme u tim područjima.

Vjetar će biti umjeren do jak, dominantno jugozapadni i južni, s olujnim udarima u gorju. Na jadranskoj obali se očekuje jugo, posebno prijepodne.

Temperaturne vrijednosti bit će u sljedećem rasponu: jutarnje temperature u unutrašnjosti od 7 do 12°C, dnevne od 11 do 16°C, dok će na Jadranu veći dio dana temperature biti između 12 i 17°C.

Od petka opet zahlađenje

Slijedi pad temperature 19. siječnja, s mogućnošću snijega u unutrašnjosti i susnježice na sjevernom Jadranu. Vjetar će se okrenuti na sjeveroistočnjak i sjeverozapadnjak, uz jaku i olujnu buru. Razvedravanje se očekuje 20. siječnja, nakon čega slijedi osjetno zahlađenje.