Početna Hrvatska Još ćemo se malo smrzavati, a onda nova promjena

Još ćemo se malo smrzavati, a onda nova promjena

137
UDIO
Luka Stanzl/PIXSELL

Ni danas neće biti značajnijih promjena, na Jadranu sunčano uz slabu buru i temperaturu između 2 i 5 Celzijevih stupnjeva.

Nakon struganja mraza i izdizanja magle, bit će opet pretežno sunčan ili potpuno vedar dan. Najviša temperatura od 6 do 8 stupnjeva. Istočni dio zemlje također će imati sunčano vrijeme uz slab, ponegdje i umjeren sjeverozapadni vjetar. Najviša temperatura bit će 7 ili 8 Celzijevaca.

Vedro i stabilno bit će i u Dalmaciji, a nakon slabe bure, vjetar će okrenuti na slab sjeverozapadnjak. Temperatura će se popeti najviše do 14 stupnjeva. Bez promjena i na sjevernom dijelu Jadrana – pretežno sunčano ili vedro uz slab sjeverozapadnjak i koji stupanj manje nego na jugu – bit će između 11 i 13. U gorskoj Hrvatskoj 9 ili 10 stupnjeva, piše Danas.hr.

Ono što nas očekuje do kraja tjedna su svakako sve više temperature – i one jutarnje, ali i dnevne! U nedjelju će zapuhati slab jugozapadnjak s kojim će pritjecati sve topliji zrak pa će temperatura postupno rasti, osobito krajem tjedna i početkom idućeg. I cijeli idući tjedan bit će topliji od ovog, a moguća je i slaba kiša na istoku, ali tek tamo početkom idućeg tjedna.

Što se tiče Jadrana, vrlo slično. Postupno toplije prema kraju tjedna – i ujutro, ali i tijekom dana. Puhat će slab sjeverozapadnjak cijeli tjedan, a noću i ujutro uglavnom slab burin. U nedjelju i ponedjeljak česti će biti magla i niski oblaci uz obalu sjevernog Jadrana. I dalje smo u stabilnoj, anticiklonalnoj situaciji koja našim krajevima nije donijela baš toplo vrijeme, ali zato jest sunčano i suho. Krajem tjedna toplije, ali i malo oblačnije.