Početna Kaštela Kaštela nastavljaju brigu za starije osobe i osobe s invaliditetom kroz treći...

Kaštela nastavljaju brigu za starije osobe i osobe s invaliditetom kroz treći projekt iz Programa Zaželi

99
UDIO

Grad Kaštela je uručenjem novog ugovora službeno započeo provedbu projekta Zaželi Kaštela. Nastavak je to dva prethodno provedena projekta iz Programa Zaželi. Kao i prethodni, i ovaj će se realizirati uz pomoć partnera udruge sv. Jeronim iz Kaštel Gomilice.

Projekt  vrijednosti 990.000,00 EUR  financiran je u 100%-nom iznosu: 85% iz Europskog socijalnog fonda plus i 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Zaželi Kaštela će trajati 36 mjeseci, od čega će pomoć za starije osobe i osobe s invaliditetom biti osigurana kroz 33 mjeseca provedbe aktivnosti na terenu. Aktivnostima će biti obuhvaćeno najmanje 120 osoba koje će primiti usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu, a za potrebe projekta zaposliti će se ukupno 20 pružatelja/ica tih usluga.

Potpora i podrška osigurati će brigu za organiziranje prehrane, obavljanje kućanskih poslova, održavanje osobne higijene i zadovoljavanje drugih potreba korisnika koje su nužne za dostojanstven život. Svaki korisnik će uz usluge potpore i podrške mjesečno dobiti i paket higijenskih potrepština za čišćenje kućanstva, a njihova ukupna vrijednost se procjenjuje na 60.000,00 EUR za 33 mjeseca.

Samim natječajem, jasno su određeni kriteriji tko može biti prihvatljiv korisnik usluga, a uskoro se očekuje  i objava Javnog poziva za prijavu na korištenje potpore i podrške za korisnike.

Projekt Zaželi Kaštela je potvrda socijalne osjetljivosti i uključenosti te briga za jednu od najugroženijih društvenih skupina, kojim se nastavlja skrb za stanovnike grada kojima je takva pomoć uistinu i najpotrebnija.