Početna Kaštela Humoristična večer Maškare, ča mogu (sućuraške) maškare – ususret ovogodišnjem Sućuraškon krnjevalu

Humoristična večer Maškare, ča mogu (sućuraške) maškare – ususret ovogodišnjem Sućuraškon krnjevalu

127
UDIO

Gradska knjižnica Kaštela i KPU „Kampanel“ u srijedu 7. veljače u 18.00 sati u Nadbiskupovom kaštelu u Kaštel Sućurcu organiziraju humorističnu večer „Maškare, ča sve mogu sućuraške maškare“ ususret ovogodišnjem “Sućuraškom krnjevalu koji će ove, 2024. godine, krenit s pokojne pilane u 15 uri u subotu 10. vejače”.

Tijekom večeri bit će prikazane fotografije „sućuraški maškar i sućuraški krnjevali iz najstariji vrimen, iz davne 1981., ali i iz kasniji godin“ iz privatne zbirke fotografija Ivice Žegarca-Žutog.

O sućuračkim krnjevalima u prošlom i ovom stoljeću, o maškarama i krnjevalima u Sućurcu prije i poslije osnivanja sućuračke Krnjevalske pučke udruge „Kampanel“, o teštamentima sućuraškome Krnji, o najboljim krnjevalskim slikama (točkama) na sućuračkim krnjevalima, o satiričnoj tiskovini „Mašogadur“, i o svim ostalim zanimljivostima vezanim uz sve sućuračke krnjevale do danas, i sve to uz „mašo sućuraški glendi i batudi“ s predstavnicima KPU „Kampanel“ razgovarat će Renata Dobrić, ravnateljica Gradske knjižnice Kaštela.

O krnjevalskim glendama i batudama, o svima onima „koji su bili u maškaran, ali više nisu ovod s nan“, kao i o svemu ostalome „pripovidat“ će: Ivica Žegarac- Žuti, Mario Ban – Buiš, Mario Markov – Đemo i Franko Božin, koji će se prisjetiti brojnih aktivnosti povezanih uz rad KPU „Kampanel” iz Kaštel Sućurca čiji članovi djeluju pod sloganom „Ovod san se rodija, ovod ću i umrit”.

Ulaz je slobodan.

Više informacija na: 021 226 001.