Početna Kolumna PREVARA POZNATA KAO MISLAV KOLAKUŠIĆ

PREVARA POZNATA KAO MISLAV KOLAKUŠIĆ

541
UDIO

Lokalno, nacionalno, globalno

PREVARA ZVANA MISLAV KOLAKUŠIĆ

Mislav Kolakušić se probudio i osniva stranku. Kakva slučajnost, baš nekoliko mjeseci prije novih EU izbora želi još jedan mandat u europarlamentu, još jedan kamion lake love, lakše od one izvučene privatizacijom.

Njegov tajming prije prošlih EU izbora bio je nevjerojatno pogođen, ukazao se kao pravi Mesija, spasitelj svijeta i Hrvatske.

Tek kasnije je postalo jasno na kakvim nebulozama je dobio svoj mandat, na suludoj priči da će postati predsjednik, premijer i sve u jednom, sve će otpustiti, ukinuti, restartirati.

Treba pogoditi što ljudi žele čuti, a Kolakušić je očito bio na nekom seminaru kako omađijati građane.

Izbori za EU parlament 2019. Pokazali su se kao protestni izbori, na kojima su glasači odabrali čak dva antisistemska političara: Ivana Vilibora Sinčića čija antieuropska stranka se raspala oko borbe za EU mandat i Mislava Kolakušića koji je obećavao stvari na rubu znanosti.

Građani percipiraju EU izbore kao one izbore na kojima biraš 5-6 uhljeba koji će sljedećih 5 godina zaraditi u toj fotelji kao običan građanin u 2 života, praktički ne radeći ništa. S pravom preziremo tu selekciju i moramo gledati besramno bogaćenje Dubravke Šuice koja jedva priča engleski.

Opijenost EU novcem

Nakon izbora za EU parlament, Kolakušić se kandidirao za predsjednika države (nije mogao s manjim jer je toliko najavljivao kandidature na sve funkcije), a nakon što je na svoju sreću izgubio, više se nije čulo za njega – osim kad zajedno sa Sinčićem protestira u Bruxellesu zbog svoje velike plaće. Pardon, ne zbog plaće, njih dvojica osluškuju na kojem anti valu mogu jahati, pa se prilagode. Tako su jahali na antikorona valovima dok je to trajalo, a sad jednostavno u Europskoj Uniji protestiraju protiv Europske Unije. O svom (ne) radu Kolakušić odbija davati izjave za ikakve hrvatske medije – dakle uopće ne komunicira s biračima, niti preko medija ni društvenih mreža. Dobio je mandat na prevaru (iako ne možemo reći da je Dubravka Šuica nešto bolji izbor). Tako da je Kolakušić bio kao neki idealni zet koji se predstavljao kao bogat, uspješan i poduzetan. A zapravo nema posao, još studira i živi s roditeljima.

Ali ovo je posebno iritantno jer se prodao za nešto drugo. I onda nestao opijen EU novcem.

Građani su toliko revoltirani EU izborima tako da ih izlazi ispod 30 posto. Biljana Borzan se bar bavi malim kućanskim aparatima, koliko god to bilo banalno.

Sinčić i Kolakušić trebali bi volontirati u EU

Njih dvojica su trollovi koji su ušli u EU na antisistemskoj priči. Plan im je bio genijalan, nabrijati građane da su oni promjena, a kad uđu u zlatni rudnik ionako ne trebaju raditi ništa jer su u startu kontra svega. Samo svako malo održe neki govor kontra svega, na razini srednjoškolskog buntovnika. Njima više pristaje da prosvjeduju ispred EU parlamenta s transparentima, a ne da stoje unutra i primaju plaću.

I nakon svega, nakon cirkusa od predizbornih kampanja, obećavanja da je on spasitelj da bi sakrio od medija i svojih birača, sad će napraviti novi blietzkrieg kampanju za novih 500 tisuća eura?

(ovo su konzervativne procjene o zaradi 100 tisuća godišnje, jer svaki EU zastupnik mjesečno dobije i 5 tisuća za troškove  za koje ni ne trebaju podnositi račune).

Od trećeg puta do slijepe ulice

Teško je unaprijed prepoznati sve lažne Mesije, jer se maskiraju u nova odijela i oblike. U tolikoj potrebi za trećim putem, ljudima se čak i Mislav Kolakušić učini kao treći put. A onda se uskoro otkrije da je on jedan ćelavac bez sadržaja. Netko tko se umorio biti sudac i otišao na odmor u Bruxelles.

I sad bi dobro došlo novih pola milijuna eura, pa se javio iz mrtvih.

 

Katarina Baričić

Profesorica hrvatskog i engleskog, turistički vodič, sudski tumač, predavač na Erasmus seminarima za profesore, te autor na lokalnim portalima Solin live, Dalmatinski list i Kaštela.com