Početna Kaštela Mlada violončelistica kaštelanskih korijena pobjednica je najprestižnijeg natjecanja ozbiljne glazbe

Mlada violončelistica kaštelanskih korijena pobjednica je najprestižnijeg natjecanja ozbiljne glazbe

163
UDIO
Foto: KD Vatroslava Lisinskog

Hrvatska glazbena scena danas je zasjala svjetlom talenta i predanosti, a ime koje se ističe iznad ostalih je Hana Rabadan. Na 12. natjecanju glazbenih umjetnika “Papandopulo”, održanom u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, šesnaestogodišnja Hana pokazala je izvanredno umijeće sviranja violončela, osvojivši prvo mjesto među iznimno zahtjevnom konkurencijom.

Hana, najmlađa sudionica ovog prestižnog događaja, svojim je izvedbama očarala publiku. Njezina virtuoznost i lakoća u sviranju teškog programa nisu ostale nezapažene. Kroz tri iznimno zahtjevne etape do finala, Hana je demonstrirala svoju izuzetnu pripremljenost i posvećenost glazbi. Kroz intenzivne probe i neprestano vježbanje, uspjela je iznijeti dvosatni program bez greške.

No, Hana nije samo glazbeni virtuoz; ona je također odlična učenica koja uspješno usklađuje školske obveze s svojom strašću prema glazbi. Pohađa treći razred X. zagrebačke gimnazije “Ivan Supek”, dok istovremeno završava i dva smjera u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog. Uz podršku profesora Dalibora Crnogorca, Hana kontinuirano radi na svom glazbenom napretku.

Iza Hanine izvanredne izvedbe stoje i njezini korijeni i obiteljska podrška. Rođena u Zagrebu, Hana potječe iz Kaštela, a odrasta u obitelji umjetnika. Njezina majka Tea također je violončelistica, dok je otac Marin trombonist i kompozitor. Njezin brat Matija također je glazbeno nadaren, što svjedoči o obiteljskoj predanosti umjetnosti.

Hana ističe da je konkurencija na natjecanju bila jaka te da joj je bila čast natjecati se s kolegama koje iznimno poštuje. Iako pobjedu nije očekivala, ona je za nju predstavljala potvrdu njezinog dosadašnjeg rada i dodatni poticaj za buduće uspjehe.

Osim novčane nagrade, kao pobjednica, Hana je nagrađena i s solo koncertom uz pratnju Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije te solističkim koncertom u Ciklusu Mladi glazbenici u Matici Hrvatskoj. Njezina ljubav prema glazbi i talent neizmjerno su impresionirali publiku i osigurali joj zasluženo mjesto među najtalentiranijim glazbenicima današnjice.

izvor: dalmacijanews.hr