Početna Hrvatska Trogir – Šakom u glavu udario profesora

Trogir – Šakom u glavu udario profesora

433
UDIO

U TROGIRSKOJ Osnovnoj školi Majstora Radovana danas je došlo do ozbiljnog incidenta.

Kako doznaje Index, otac jedne učenice fizički je napao profesora te škole.

Do incidenta je došlo kada je profesor uzeo mobitel učenici, a potom je ona nazvala tatu koji je upao u učionicu tijekom nastave i šakom udario djelatnika škole. Doznajemo da je riječ o višim razredima te da je razrednica djeci rekla da o tome ne govore.

Policija potvrdila, jedan muškarac uhićen

Prema informacijama koje imamo, pozvana je policija, koja je po dojavi došla u školu. Iz policije su nam potvrdili da se dogodio napad i rekli da je muškarac uhićen, a drugi je zatražio liječničku pomoć.

“Oko 12:15 zaprimili smo dojavu o fizičkom sukobu u obrazovnoj ustanovi. Policijski službenici su po zaprimljenoj dojavi izašli na mjesto događaja. Jedan muškarac je uhićen i doveden u službene prostorije, a drugi muškarac je zatražio liječničku pomoć. U tijeku je kriminalističko istraživanje”, kazali su za Index iz PU splitsko-dalmatinske.

Akcijska prodaja klima uređaja!

Ravnateljica škole: Nešto hitno treba mijenjati po pitanju zaštite učenika i djelatnika

Na Indexov upit o napadu odgovorila je i ravnateljica OŠ Majstora Radovana Zorana Bakula. Potvrdila nam je da je došlo do napada roditelja na profesora.

“S obzirom na to da je u tijeku policijsko postupanje, ne bih htjela ulaziti u detalje incidenta te Vas molim da se obratite PU Trogir u svezi daljnjih upita.

Osobno bih dodala da je ovo još jedan u nizu incidenata u hrvatskim školama te da se nešto hitno treba mijenjati po pitanju zaštite učenika i djelatnika. U školu može doći svatko, a nemamo mehanizme da bismo se zaštitili. Nažalost, današnji slučaj to potvrđuje te je jedino što možemo pozvati policiju tek kad se nešto dogodi.

Jesmo li došli do točke u društvu kada bi svaka javna ustanova trebala imati zaštitara na vratima? U svakom slučaju, voljeli bismo da se ovakvi događaji više nikada ne ponove”, rekla nam je ravnateljica trogirske škole.

IZVOR: index.hr