Početna Hrvatska Sjećate li se trovanja mineralnom u Rijeci? Policija prijavila dvije žene

Sjećate li se trovanja mineralnom u Rijeci? Policija prijavila dvije žene

105
UDIO
Ilustracije: Zvonimir Barisin/PIXSELL

POLICIJA je kazneno prijavila 38-godišnjakinju i 39-godišnjakinju državnom odvjetništvu zbog počinjenja teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti. 39-godišnjakinja je predana pritvorskom nadzorniku, priopćili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Optužbe su povezane sa slučajem ozljeđivanja prilikom ispijanja tekućine iz bočice mineralne 4. studenoga 2023. u ugostiteljskom objektu u Rijeci. 19-godišnji mladić je ozlijeđen tijekom konzumacije bezalkoholnog pića te je prevezen u KBC Rijeka, gdje mu je pružena adekvatna liječnička pomoć.

U bočicu su ulile sredstvo za čišćenje posuđa

Društvenim mrežama su se počele širiti poruke u kojima se građane pozivalo da ne konzumiraju sokove i vode koje proizvodi Coca-Cola Hrvatska jer uzrokuju spržene jednjake i želuce. Djelatnici Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić iz Zagreba proveli su potrebne analize.

Utvrdili su kako se u spornoj bočici bezalkoholnog pića nalazila alkalna tekućina – sredstvo za čišćenje posuđa. Navedenu tekućinu su u bočicu ulile osumnjičenice. One su kao vlasnice ugostiteljskog obrta s područja otoka Krka u praznu bočicu ulile alkalnu tekućinu te je nakon uporabe neoprezno ostavile u skladištu uz ostale neotvorene bočice mineralne vode.

Sporna bočica je krajem listopada prilikom vraćanja neotvorenih bočica bezalkoholnog pića distribucijskoj tvrtki proslijeđena u riječki ugostiteljski objekt, gdje je stavljena u opticaj i poslužena gostu koji je zadobio ozljede nakon konzumacije.

izvor: index.hr