Početna Hrvatska Ovo su trenutno najpoželjniji poslodavci u hrvatskom turizmu

Ovo su trenutno najpoželjniji poslodavci u hrvatskom turizmu

103
UDIO
Foto: Srećko Niketić / Pixsell

Velike hotelske kuće najpoželjniji su poslodavci u hrvatskom turizmu i ugostiteljstvu, jer njeguju dobre međuljudske odnose i atmosferu na radnom mjestu te omogućavaju napredak u struci, pokazalo je istraživanje portala MojPosao.

Dobri međuljudski odnosi

Tvrtka Alma Career Croatia koja upravlja portalom MojPosao provela je lani veliko istraživanje na više od 25 tisuća ispitanika o najpoželjnijim poslodavcima u RH, a na listi top 10 poslodavaca u ugostiteljskom sektoru, slično kao i prošlih godina, na prvom mjestu našla se tvrtka Valamar Riviera (koja u sezoni i najviše zapošljava od svih drugih hotelijera, i više od 7000 radnika), dok je na 2. mjestu Maistra, a trećem Globalna hrana (koja stoji iza lanca restorana brze hrane McDonalds).

Slijedi Zagreb City Hotels koja stoji iza Hiltonovih hotela, te rastuća hotelska grupacija Aminess, zatim Victus Grupa te grupacije Plava laguna, Arena Hospitality i Solaris, dok je na 10. mjestu zagrebačka Esplanade Oleander. Ono što te tvrtke čini najpoželjnijim ili poslodavcima prvog izbora, a prema odgovorima ispitanika, su dobri međuljudski odnosi i radna atmosfera, što je označilo i većina od ispitanih (51%), a za njih 47% to je prilika za napredak u struci, dok ih 42% misli da je u tim tvrtkama dobar tretman od strane nadređenih.

Bonusi pogodnost

Ipak, svaki četvrti ispitanik ili njih oko 28% često razmišlja o promjeni poslodavaca, za što s portala MojPosao kažu da je ipak znatno rjeđe nego što to čine ispitanici iz ukupnog uzorka za sve poslodavce u Hrvatskoj. To pokazuju i podaci da oko 38% radnika samo ponekad razmišlja o promjeni poslodavca, a njih 34% o tome uopće ne razmišlja.

Od pogodnosti rada u turističkim i ugostiteljskim tvrtkama, ispitanici su najviše isticali bonuse koje mogu dobiti za izvanredna postignuća, ali i edukaciju te naknadu putnih troškova.

izvor: novilist.hr