Početna Kaštela Tjedni pregled događanja u sklopu programa Kaštelanskog kulturnog i zabavnog ljeta

Tjedni pregled događanja u sklopu programa Kaštelanskog kulturnog i zabavnog ljeta

210
UDIO

ponedjeljak 8. srpnja s početkom u 20:30 sati u dvorištu ispred Zadruge u Kaštel Starom HPD “Bijaćka vila”- Kaštela organizira cjelovečernji koncert u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta. Kraj ove pjevačke sezone „Vila i „Kaštelanski tići“ obilježavaju bogatom glazbenom večeri s brojnim skladbama domaćih i stranih autora te izvedbom skladbi s kojima su osvojili srebrnu plaketu na Međunarodnom natjecanju zborova Adria Cantat. Zborovi će nastupiti pod dirigentskom palicom umjetničkog voditelja maestra Andre Čale.

Najmlađi će u ponedjeljak moći uživati u lutkarskom mjuziklu „Festival životinjskog carstva“ u izvedbi „Studija Suncokret“. S početkom u 20 sati predstava će se održati u Dudanovom parku u Kaštel Kambelovcu. Priča je to prilagođena djeci o vječnoj temi borbe dobra i zla. Naime, rukovodeći se poslovicom „Tko pjeva zlo ne misli“ životinje su odlučile organizirati prvi festival životinjskog carstva. Svatko je na tom festivalu htio pobijediti, što je i normalno, samo što su to neki htjeli na pošten način radom i usavršavanjem (pčelica i mrav), a drugi prijevarom i podvalama (lija i vuk). Na festivalu sudjeluju još: miš, pas, kokoš, jaje, guska, koza, praščići, slavuj i cvrčak. Odgovor na pitanje kojim putem ići kroz život: podmetanjima i prijevarama ili radom i poštenjem krije se i u nezaboravnom završnom songu mjuzikla.

utorak 9. srpnja s početkom u 21 sat, u Dudanovom parku u Kaštel Kambelovcu članovi dramske skupine „Bubice“ iz Udruge tjelesnih invalida Kaštela, izvesti će svoju predstavu „Trči evo trisedma“ autorice Mirele Trebec Dević. Inspiracija za predstavu bila je vožnja gradskim autobusom, te razni profili ljudi koji prolaze kroz autobus na putu do svog odredišta. Kroz predstavu su provučene situacije iz autobusa koji je za kaštelane kultno mjesto u kojem ne nedostaje zabave, dobre priče, anegdota i drame.

Srijeda 10. srpnja rezervirana je koncert klape Kampaneli – Donja Kaštila i njihovih prijatelja koji će brce u Kaštel Novom ispuniti klapskom a capella pjesmom. U goste Kampanelima stižu ženska klapa Stivanja iz Trogira te muška klapa Krunik iz Kučina. Koncert počinje u 21 sat.

četvrtak 11. srpnja klapa Štorija će izvesti svoj cjelovečernji koncert „Pivam ti grade“. Koncert počinje u 21 sat u kaštelu Rušinac, a članice klape sugrađane i goste počastiti će svojim glasovima u izvedbi brojnih pjesama.

Klapski izričaj nastavlja se i u petak 12. srpnja koncertom ženske klape „Neverin“ i to povodom njihove 20 godišnjice djelovanja. Neverinke će s početkom u 20:30 sati svojim glasovima ispuniti dvorac Vitturi u Kaštel Lukšiću i pjesmom proslaviti uspješnih 20 godina na klapskoj sceni u kojima su nanizale mnoštvo nagrada i postignuća.

Veterani HNK Jadran u subotu 13. srpnja organiziraju „ 30. Noć veterana “. Uz standardno bogatu ponudu hrane i pića, okupljeni će sreću moći okušati i u nagradnoj lutriji, a užitak će upotpuniti i vatromet. Za dobru zabavu zadužen je splitski „Dreamers bend“, a fešta počinje od 19 sati na trgu Podvorje u Kaštel Sućurcu.

Šesti po redu Lovestock Festival održat će se na lokaciji porta u Kaštel Starome od četvrtka11. srpnja do subote13. srpnja. Sva događanja u sklopu Festivala i ove su godine besplatna za sve posjetitelje. Na Festivalu koji slavi ljubav ove godine nastupiti će Darko Rundek Eko Kvartet, Atomsko Sklonište i Kries koji su nositelji tri koncertne večeri koje će započeti u 21 sat. Njima će se na pozornici pridružiti Brain Holidays, Eleven i Grim Burns.

Ostali sudionici ovog ljetnog festivala okupit će se oko Sajma vinila slaveći povratak ploča na velika vrata. Dječji program festivala i ove će godine raditi kaštelanska spisateljica Nataša Jukić a održat će se u klimatiziranom prostoru Red Lion Puba u petak i subotu12. i 13. srpnja od 10 do 12 sati pa će i ove godine djeca naučiti neke nove detalje o povijesti svoga grada. Izložba/performans Woman in Colour američke multidisciplinarne umjetnice Esther Canata organizirat će se u trajanju od tjedan dana sa otvaranjem 7. srpnja.