Početna Kolumna PO VLADIMIRU PUTINU SE NIŠTA NEĆE ZVATI

PO VLADIMIRU PUTINU SE NIŠTA NEĆE ZVATI

28
UDIO

Lokalno, nacionalno, globalno

BOMBARDIRANJE BOLNICA S DJECOM S MALIGNIM OBOLJENJIMA JE SVE ŠTO TREBATE ZNATI O VLADIMIRU PUTINU

Gađanje rodilišta, bolnica i škola odavno je postao ruski potpis. Svakodnevni terorizam koji se svodi na gađanje institucija punih bolesne djece znak je nemoći režima Vladimira Putina.

Rok trajanja vojnika je nekoliko tjedana

Uopće ne trebamo ići toliko daleko da gledamo razaranje bolnica, škola i rodilišta; jedan jedini kriterij koji je dovoljan da saznamo o Rusiji sve što je potrebno znati je tretiranje vlastitih ljudi. Svi oni jadnici koji su regrutirani sa margine Ruske Federacije, čiji rok trajanja je nekoliko tjedana nakon izlaska na prvu crtu bojišnice. Oni šalju ranjenike na štakama na juriš prema neprijatelju

Ne znaš je li gora ruska surovost, ili rusko licemjerje.

Jedini argument koji Rusi koriste je „dekadentni Zapad“.

Ovo licemjerje teško je probavljivo. Oni koji su ubili ili onesposobili 2 posto ruskih očeva, sinova i braće (a još 20 posto se utapa u alkoholu da zaborave u kojoj zemlji žive) tvrde da je Zapad dekadentan jer ima povorke ponosa?

Naravno, Rusi tvrde da je za napad na dječju bolnicu na Ukrajinu kriva Ukrajina. Nismo ni očekivali ništa ingenioznije od tog režima u kojem ljudi žive u čistom blagostanju.

Režim apsolutne laži

Ruski režim je režim laži, zla i destrukcije. Laž se širi prema unutra i prema vani.

Prema unutra tim jadnim ljudima prodaju priču da je u Rusiji raj na zemlji, a na Zapadu sva djeca već prije puberteta promijene spol (to im je valjda glavna prijetnja). Gotovo čitav novac poreznih obveznika usmjerili su u trošak rata, i to će trajati još godinama.

Prema vani prijete nuklearnom katastrofom, uništenjem cijelog svijeta, jer kako je to ostatak svijeta odlučio pomoći zemlji koja se brani.

A jedan od wannabe Putina, Orban, ide u mirovnu misiju, nakon koje je pogođena kijevska dječja bolnica. Jesu li taj napad osigurale Viktorove pregovaračke sposobnosti?

Rusija vojno više ništa ne može postići. Zato poseže za terorizmom, iz čistog očaja. Terorizam je širenje terora, gađanje civilnih meta da bi potaknuli neke promjene na bojnom polju.

Rađanje djece da bi poginuli u ratu

Koliko ti treba da odgojiš jedno dijete. Samo 9 mjeseci da se rodi, onda potpuna pažnja, pa skoro sve do punoljetnosti.

Da bi ga na kraju pogodila ruska raketa.

Ili da bi stradao u jurišu kojeg šalju u valove na ukrajinske linije.

I tako 500 tisuća puta. Nema veze s koje strane je poginulo, žrtve su s obje strane. Ali koliko Rusi šalju svojih vojnika u stroj za mljevenje mesa je nečuveno.

Dimitri Peskov se ne treba truditi – znamo da je Ukrajina kriva za sve napade na samu sebe, kriva je što se brani, što se nije odmah predala tom neodoljivom ruskom režimu.

Ima li još onih koji misle da je Putin borac protiv svjetskog poretka?

On je samo borac protiv istine i ikakvog oblika života.

Baš šteta što će ostati samo još jedan povijesni gubitnik, egzekutor i krivac za milijune mrtvih.

Kad umre, po njemu se ništa neće zvati.

 

 

 

 

 

Katarina Baričić

Profesorica hrvatskog i engleskog, turistički vodič, sudski tumač, predavač na Erasmus seminarima za profesore, te autor na lokalnim portalima Solin live, Dalmatinski list i Kaštela.com