Početna Nekategorizirano Ukrajina u strahu

Ukrajina u strahu

702
UDIO

Postoji mogućnost da Rusija planira nastaviti slati vojsku na ukrajinski teritorij, rekao je u četvrtak ukrajinski veleposlanik pri UN-u u Ženevi Jurij Klimenko govoreći diplomatima o stanju ljudskih prava u Ukrajini.
Donji dom ruskog parlamenta je u četvrtak ratificirao uredbu kojom Krim postaje dio Ruske Federacije.
– Postoje naznake da je Rusija na putu da izvede vojnu intervenciju punih razmjera na istoku i jugu Ukrajine – rekao je Klimenko.
Poduprli su ga i drugi veleposlanici, ali ne i ruski koji je samo pročitao ranije pripremljenu izjavu u kojoj se opravdavaju dosadašnje ruske akcije.
Čelnici Europske unije u četvrtak se sastaju u Bruxellesu kako bi dogovorili daljnje sankcije Rusiji nakon pripojenja Krima. 
Uoči summita njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da će se Rusija suočiti s novim sankcijama EU ne poduzme li korake za rješavanje krize u Ukrajini.
‘Nećemo se dati uvući u vojni izlet s Ukrajinom’
Podsjetimo, američki predsjednik Barack Obama isključio je mogućnost američke vojne intervencije u Ukrajini. Rješenje sukoba između Ukrajine i Rusije zbog Krima Obama vidi u diplomaciji. 
– Nećemo se dati uvući u vojni izlet u Ukrajini. Ne trebamo izazivati s Rusijom. Postoji i bolji put i ja mislim da čak i Ukrajinci uviđaju da ne bi bilo dobro da se Rusija vojno angažira, to ne bi bilo dobro ni za Ukrajinu – poručio je Obama u intervjuu jednoj američkoj televizijskoj postaji.
 
IZVOR: 24SATA.HR