Početna Nekategorizirano Iznenađujuće ćinjenice o V.Putinu

Iznenađujuće ćinjenice o V.Putinu

619
UDIO
Predsjednik Rusije Vladimir Putin nalazi se za kormilom Rusije još od 1999. godine, pri čemu je naizmjenično obavljao funkciju predsjednika i premijera. 
Prije nego je došao na vlast, veći dio svog života proveo je daleko od očiju javnosti. U trenucima kada se Putin nalazi u centru nekoliko globalnih kriza, od Sirije pa do Ukrajine, WorldPost odlučio je istražiti njegovu manje poznatu stranu – privatan život, djetinjstvo, sklonosti… 
 
 
1. Putin je rođen u Sankt Petersburgu, koji se tada zvao Lenjingrad. Rastao je u zajedničkom stanu s još tri obitelji i kaže da se sjeća kako je na stubištu zgrade u kojoj je odrastao naganjao štakore. 
 
2. Njegov djed bio je kuhar u Lenjinovom ljetnikovcu, a kasnije je više puta kuhao i za Staljina 
 
3. Crni pojas u džudu stekao je s 18 godina, a i danas trenira borilačke vještine za koje kaže da za njega predstavljaju životnu filozofiju. 
 
4. Putin voli čitati špijunske romane, a jednom prilikom je primjetio da ga “najviše od svega fascinira kad jedan jedini čovjek sam svojim trudom uspije postići ono što nisu mogle čitave armije”. 
 
5. Odmah po završetku fakulteta pristupio je KGB-u, sovjetskoj sigurnosnoj obavještajnoj službi, a osamdesete godine prošlog stoljeća proveo je pomažući sovjetskoj tajnoj policiji u regrutiranju agenata za špijuniranje Zapada. 
 
6. Putin jako voli svoje pse i čak ih vodi sa sobom na sastanke s političkim liderima. 
 
7. Tečno govori njemački jezik, ali se s engleskim ne snalazi baš najbolje. 
 
8. Putin i njegova supruga Ljudmila objavili su da su se razveli 2013. godine, a objavu su dali u pauzi baletne predstave u Državnom Kremaljskom Dvorcu. 
 
9. Putin ima dvije kćeri, ali se o njima ništa ne zna jer se njihovi životi čuvaju u tajnosti. Pohađale su fakultete pod drugim imenima, a nepoznato je čime se danas bave i gdje žive. 
 
10. Putin je vjernik, pravoslavac, a svoju vjeru isticao je u nekim vrlo kontroverznim situacijama, primjerice kada je istospolne brakove izjednačio s vjerom u Sotonu.
 
IZVOR: sb/WorldPost