Početna Nekategorizirano Milanović dao izjavu za medije

Milanović dao izjavu za medije

571
UDIO

Na pitanje o vukovarskom gradonačelniku koji je spreman priznati krivnju i nagoditi se s USKOK-om zbog nuđenja mita, premijer je rekao kako o tome ništa ne zna
 
Premijer Zoran Milanović u petak je poručio da Sabor treba odlučiti o referendumu o ćirilici, za koji je potpis dalo više od 700.000 građana, ali dodao da smatra kako je taj referendum ‘sramota’ i ‘barbarsko ponašanje’. 
Novinari su ga u Bruxellesu pitali je li točno da je predsjednik Sabora Josip Leko u srijedu na sjednici Predsjedništva SDP-a pokušao razgovarati o tome referendumu, na što je rekao kako su i u Europskom parlamentu rekli da je taj referendum sramota. 
– To su rekli u EP kada je inicijativu Biljane Borzan potpisalo i nekoliko istaknutih zastupnika pučke stranke, konkretno iz Njemačke. To je jasna poruka njihovim prijateljima u Hrvatskoj što su europske vrijednosti, a što je barbarsko ponašanje – rekao je Milanović. 
Na pitanje o vukovarskom gradonačelniku Željku Sabi koji je spreman priznati krivnju i nagoditi se s USKOK-om zbog nuđenja mita, premijer je rekao kako o tome ništa ne zna te da mora razgovarati sa Sabom, piše Večernji list. 
 
IZVOR: 24SATA.HR