Početna Nekategorizirano Dežulović upozorava na Vučića

Dežulović upozorava na Vučića

405
UDIO

SARAJEVO – Kolumnist i književnik Boris Dežulović nije pretjerano impresioniran apsolutnim vladarom srbijanske političke scene Aleksandrom Vučićem. – Ne spadam u one koji su oduševljeni pretjerano tom transformacijom Aleksandra Vučića. Negdje 2007. ili 2008., dok je Vučić bio čuvar sigurne kuće Ratka Mladića i poslanik u Skupštini Srbije, govorio sam prijateljima u Beogradu da je to najopasniji tip na Balkanu. Ja se bojim te njegove opasnosti. Imam dovoljno godina, političkog i povijesnog iskustva, da bih tek tako nalegao na priču o promjeni jednog ultranacionalista, četnika, u nekakvog građanskog političara. Kome vjerovati od njih dvojice? Zašto bi prije bio pragmatičan, prihvatao četništvo i velikosrpsku ideju kao matricu za političke ciljeve, a onda kad sazrije pokazao pravo evropsko lice.
Zašto ne bi bilo obrnuto? U takve ljude, koji se tako mijenjaju, ne možeš biti siguran promatrajući promjene na političkom istoku. U tom smislu promjena koje će onda garantirati mir u regiji.
Što se tiče njegovih ideja i obračuna sa korupcijom i kriminalom, na takvoj priči su započinjali i gori totalitarni projekti. Oni su se javljali ljudima u krizno vrijeme, obračunavalo se sa korupcijom vrlo efikasno. Uređeni sistem je za takve stvari je prespor i preuredan. To je opasan politički projekt, kaže Dežulović u intervjuu za Klix.ba.
Visok postotak glasova Vučića na nedavnim izborima u Srbiji, po Dežuloviću, govori o vremenu i poziciji u kojoj se Srbija nalazi.
– Takav visok postotak je moguć i u Sjevernoj Koreji… Onda, ili si Sjeverna Koreja ili si u za*ebanoj situaciji kad ti je preostala vjera u čovjeka jednog jedinog koji te može voditi, zaključuje Dežulović.
 
IZVOR: SEEBIZ.EU