Početna Nekategorizirano Tudor ima jasnu ideju i jeftiniji 
je od gotovo svih prethodnika

Tudor ima jasnu ideju i jeftiniji 
je od gotovo svih prethodnika

471
UDIO

Igor Tudor u suzama! Briznuo je u plač nakon što je potpisao novi dvogodišnji ugovor.
 
– Ponosim se što sam trener – prozborio je Tudor i prekrio oči rukama.
 
Bila je to lijepa slika, puna emocija, nekako nestvarna u današnjim vremenima u Poljudu. Trener bijelih je brzo pobjegao od kamera, otišao je u svlačionicu sa svojim stožerom. U pregovorima o produljenju ugovora lavovski se borio za svoje suradnike Harija Vukasa i Juricu Vučka, tražio je i za sebe minimalno povećanje.
 
U Hajduku su posljednjih godina radili i puno skuplji treneri, Tudor zarađuje nešto više od Miše Krstičevića, koji je bio najjeftiniji trener posljednjih godina. Tudor je novi ugovor zaslužio svojim radom, odličnim idejama.
 
Već dugo Hajduk nije imao stratega s jasnom idejom, a splitski stručnjak je ima. Naravno, kao i svaki mladi trener, radi pogreške, u nekim njegovim potezima ima puno “zelenila”, ali pokazao je da mu treba dati vremena. Ima kod njega, istina, dosta lutanja u formacijama, postavama, a to je bijele stajalo i nekih bodova.
 
Ali, Tudor je dokazao da ga treba istrpjeti. Može se vjerovati da će u budućnosti sazreti, da neće voditi neke nepotrebne ratove i da će biti maksimalno usredotočen na stručni rad. Hajduk je napokon dao povjerenje nekom treneru, to je odličan potez sportskog direktora Gorana Vučevića koji je inzistirao na potpisivanju ugovora s Igorom Tudorom.
 
Sada je na njima dvojici najveća odgovornost za novu sezonu. Hitno moraju riješiti kadrovsku križaljku. Teško je kupovati i prodavati kada ste siromašni, ali može se paziti. Slučajevi poput dolaska Harisa Bukve i Giorgija Iluridzea ne bi se trebali ponavljati. Hajduk je u hodu raskinuo ugovor s Bukvom, vjerojatno će se i Iluridze, bude li Vučević držao glavnu riječ, naći na transfer-listi.
 
Tudor u takvim stvarima pokazuje onaj dio svog karaktera koji treba mijenjati. Mrtav–hladan, nakon utakmice sa Zadrom, izjavio je da mu je drago što se Iluridze pokazao u dobrom svjetlu, premda je Gruzijac igrao petnaestak minuta. To je njegov odgovor kritikama oko izbora stranaca u kojima je i trener Splićana sudjelovao.
 
Kada je riješen posao s Tudorom, valja napomenuti i da je na licima djelatnika bilo osmijeha. Vodstvo kluba isplatilo je dvije plaće, uskoro će i treću. Hajduk, naime, mora u svrhu licenciranja biti bez dugovanja do 31. prosinca 2013. godine.

preuzeto s vecernji.hr