Početna Nekategorizirano ‘U ime obitelji’ traži ispriku

‘U ime obitelji’ traži ispriku

395
UDIO

Udruga ‘U ime obitelji’ je medijima poslala priopćenje u kojem zahtijeva ispriku od HRT-a, zbog navoda koje je iznio urednik Stipe Alfier u Dnevniku emitiranom u subotu 29. ožujka.
 
‘U ime obitelji’ navodi da je Alfier nanio uvredus “svim građanima koji su na referendumu glasovali za ustavnu zaštitu braka, svima onima koji cijene demokraciju i referendum smatraju dijelom civilizacijskog demokratskog društva, kao i Udruzi ‘U ime obitelji’, kao inicijatoru referenduma”, i to zato jer je u prilogu o statusu homoseksualnih parova u Engleskoj izjavio kako je “Hrvatska na dva sata leta od Engleske, a tisuću svjetlosnih godina od njih, u što smo se na nedavnom referendumu imali priliku uvjeriti”. 
 
“Ovakvi i slični prilozi ne doprinose objektivnom informiranju gledatelja, ne zastupaju različitost mišljenja gledatelja, nepristranost te vijest nije prikazana profesionalno i korektno. Kroz televizijski se prilog, bez uporišta u stvarnosti i znanstvenog utemeljenja, provlači i promovira zaključak da su civilizacijski napredna društva samo one države koje su izjednačile dvije, po prirodi stvari, različite zajednice, te brakom nazvale i zajednički život dvije osobe istog spola”, navode u dopisu ‘U ime obitelji’. 
 
“Zar je na uredniku informativne emisije proglašavati što je napredno, a što nazadno u društvu? Je li necivilizacijski da urednik na javnoj televiziji, koju plaćaju svi građani ove zemlje, veliku većinu državljana Hrvatske pokušava proglasiti sramotnim na opisan uvredljiv način”, piše u dopisu kojeg potpisuje dopredsjednik Udruge ‘U ime obitelji’ Lino Zonjić.
 
IZVOR: NET.HR