Početna Nekategorizirano NOGOMET: Kaštelanski derbi na Zrinjskom!

NOGOMET: Kaštelanski derbi na Zrinjskom!

572
UDIO
24. kolo donosi kaštelanski derbi između Jadrana iz Kaštel Sućurca i Vala iz Kaštel Starog. Derbi je na rasporedu u subotu u 16 sati. Od ostalih utakmica izdvajamo dvoboj dva Zmaja te Mosora i Croatije.
 
Prava nogometna poslastica očekuje se na stadionu u Sućurcu. Jadran dočekuje gradskog rivala Vala. Četrnaestoplasirani Jadran nalazi se dva boda iznad zone ispadanja koju su sa četiri osvojena boda u posljednja dva kola izbjegli. No, bodovi su i dalje važni jer trenutno mjesto također može odnijeti klub u niži rang, a sve ovisi o nastupima dalmatinskih klubova u drugoj ligi. S druge strane, dvanaestoplasirani Val sa finom serijom od pet utakmica bez poraza prikupio je dovoljno bodova da barem pozicionalno bude siguran. Ali na dnu je bodovna gužva, pa je tako tek jedan bod ispred Jadrana, a tri boda ispred zone ispadanja.
 
Sudeći po međusobnim susretima, očekuje se tvrda i borbena utakmica. Kod Jadrana sigurno smeta poraz u jesenskom derbiju kada ih je Val pobijedio sa 6:0. I minimalna pobjeda Jadrana bila bi dovoljna ne samo da uzvrate, nego da i prekinu interesantan niz. Naime, u posljednjih sedam utakmica Jadran nije slavio nijednom. Val je bio bolji pet puta, a dva su susreta ostala neodlučena. Utakmicu sudi Splićanin Teo Pavić, a pomagat će mu Boris Erceg iz Pristega i Zadranin Domagoj Knez.
 
24. kolo:
 
Subota, 5.4.2014., 16:00
 
Šibenik – Hrvace
Gošk – Imotski
Mosor – Croatia
Jadran (KS) – Val
Zmaj (M) – Zmaj (B)
Zagora – Neretvanac
Kamen – Primorac 1929
Junak – Konavljanin
 
Nedjelja, 6.4.2014., 16:00
 
Neretva – Omiš
 
 
1. Županijska liga
 
Subota, 5.4.2014, 16:00
 
Uskok – Gošk

preuzeto s kastela.org