Početna Nekategorizirano dr.Ivo vikao u sudnici

dr.Ivo vikao u sudnici

497
UDIO

Tijekom nastavka suđenja za Planinsku u utorak sutkinja Jasna Smiljanić naložila je osiguranju da Ivu Sanadera izvedu iz sudnice jer se bivši premijer raspravljao s njom, upadao joj u riječ te govorio paralelno s njom iako ga je upozoravala da to ne radi. 
USKOK je naime pitao svjedoka Davora Blaževića Tigra da li je  od Vjekoslava Mikuljana, vozača i pratitelja u osiguranju predsjednika vlade, čuo da mu je Sanader dao naređenje da iz kuće u Kozarčevoj odvozi neke slike. Sanader je onda počeo vikati da Mikuljan nije radio na osiguranju kuće. Sutkinja ga je nekoliko puta upozorila da se smiri no nije pa su ga izveli iz sudnice, piše Večernji list. 
Pankretić: Nikad nisam čuo Sanadera da govori o Planinskoj
Nekadašnji ministar poljoprivrede Božidar Pankretić je svjedočio u utorak na suđenju bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Planinska. Pankretić je rekao kako nikada nije čuo Sanadera da govori o Planinskoj. 
– Ono što mi je poznato, mogu reći da kada sam preuzeo Ministarstvo regionalnog razvoja, tek negdje nakon dva mjeseca došla je na plaćanje određena rata kredita. S obzirom da smo mi prije toga riješili zbrinjavanje ministarstva na drugoj lokaciji, smatrao sam da je to nepotrebno ministarstvu, tako da sam uputio pismo Vladi. Vlada je onda donijela odluku da ta zgrada više ne pripada ministarstvu – rekao je Pankretić. 
Optužbe protiv Sanadera u ovom je slučaju potkrijepio njegov suoptuženik, Stjepan Fiolić. On je na sudu detaljno ispričao kako je Sanaderu nosio 17 milijuna kuna provizije. Novac mu je dao nakon što mu je Sanader pogodovao u prodaji njegove zgrade u Planinskoj za potrebe Ministarstva poljoprivrede, piše HRT.
Bivši ministar poljoprivrede Petar Čobanković, čije je ministarstvo zgradu preuzelo, priznao je optužbe. Čobanković se nagodio s tužiteljstvom i osuđen je na rad za opće dobro.
 
IZVOR: 24SATA.HR