Početna Nekategorizirano Sabo više nije gradonačelnik

Sabo više nije gradonačelnik

481
UDIO

Od utorka Željko Sabo nije više ni nominalno gradonačelnik Vukovara. Primopredaja vlasti Vladinom povjereniku Damiru Grizelju bila je za Sabu prebolna. Dok je Grizelj u svom novom uredu, do kojega ga je doveo Sabo, odgovarao na novinarska pitanja, Željko Sabo je očiju punih suza izašao na balkon, zatvorio vrata i ispušio cigaretu gledajući u daljinu. Nije htio ništa govoriti. Tek je po povratku na svoje, sada već staro, radno mjesto zamolio da ga se pusti na miru da povjereniku može objasniti što mu je ostavio. A ostavio mu je gradsku blagajnu “u plusu za 5,8 milijuna kuna”.
– Za razliku od svojeg prethodnika, koji mi je također nominalno ostavio blagajnu u plusu, a za mjesec dana se ustanovilo da je dug bio 32 milijuna. U financijskom izvješću koje predajem sve je istina – naglasio je Željko Sabo.
Uz financijsko izvješće, Sabo je Grizelju predao i popis projekata “koje su započeli ili planirali napraviti, a koji su budućnost Vukovara u sljedećih pet godina”.
Sabo, kao ni njegovi najbliži suradnici, nije htio ništa reći o kandidaturi na lokalnim izborima za gradonačelnika Vukovara sa svojom eventualnom nezavisnom listom. Tek je promrmljao da se na svemu zahvaljuje Vladi Republike Hrvatske.
Grizelj je, obraćajući se novinarima, rekao da će prvo napraviti uvid u financijsko stanje grada te najavio da će se dalje financiranje odvijati prema proračunu iz 2013. godine.
IZVOR: 24sata.hr