Početna Nekategorizirano Obavjest stipendistima za 2014

Obavjest stipendistima za 2014

526
UDIO

Iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta obavještavaju studente, dobitnike državne stipendije za 2014. godinu da su se od 14. – 16. travnja ugovori o dodjeli državnih stipendija za studente svakog pojedinačnog visokog učilišta dostavili poštom.
 
Svi studenti koji se nalaze na objavljenoj listi dobitnika državne stipendije trebaju provjeriti u svojoj studentskoj službi jesu li ugovori zaprimljeni, te u roku od najdulje tjedan dana od dostave ugovora trebaju žurno potpisati zaprimljeni ugovor.
Jedan potpisani ugovor zadržava student, a drugi visoko učilište šalje Ministarstvu.
 
Ako student ne pristupi potpisivanju ugovora, smatrat će se da odustaje od ostvarenog prava na državnu stipendiju.
 
Ako student za vrijeme potpisivanja ugovora planira biti izvan mjesta visokog učilišta na kojem studira ili izvan RH (međunarodne razmjene studenata, stručne prakse i drugi razlozi) student može kod javnog bilježnika opunomoćiti osobu koja će umjesto njega potpisati ugovor.
 
Po završetku potpisivanja ugovora, sva visoka učilišta dostavljaju Ministarstvu potpisane ugovore, na osnovi kojih Ministarstvo ažurira bazu podataka o potpisanim i ne potpisanim ugovorima. U obračun isplate državnih stipendija ulaze isključivo oni studenti koji su PRAVOVREMENO potpisali ugovor.
 
Isplate će se vršiti nakon što Ministarstvo zaprimi i obradi sve ugovore studenata koji su ostvarili pravo na državnu stipendiju, a koja su dostavila visoka učilišta.
 
Za sve dodatne informacije možete kontaktirati na telefonske brojeve: 01/4594-232, 4594-243, 4594-403, 4594-249, 4594-267, 4594-265, ili na e-mail adresu visokoobrazovanje@mzos.hr