Početna Nekategorizirano HDZ predstavio svoj plan za spas

HDZ predstavio svoj plan za spas

536
UDIO

Tomislav Karamarko najavio je HDZ-ov desetljetni plan za izlazak iz krize. Smanjit će poreze i graditi infrastrukturu. Cjelokupan plan će stranka predstaviti najesen
 
Investicijski potencijali Hrvatske, naziv je konferencije koju je u suradnji sa Zakladom Hrvatskog državnog zavjeta organizirala Hrvatska demokratska zajednica (HDZ). Predsjednik stranke Tomislav Karamarko najavio je desetljetni plan za izlazak iz krize. 
Plan će, kaže, HDZ predstaviti najesen, a do tada će Hrvatska živjeti svoju stvarnost. A ona je, kaže Karamarko, 362 tisuće nezaposlenih, odnosno Hrvatska je treća zemlja u EU po nezaposlenosti mladih. Već treći kvartal za redom pada nam BDP, naveo je dalje, pa ne čudi da su nas stručnjaci strpali među 10 najgorih ekonomija. 
– Već deset mjeseci smo u EU, platili smo 3 milijarde u EU proračun, a nismo povukli ni kune. Ispada da neka siromašna Hrvatska financira te bogate europske zemlje. Ova vlast nas gura u bankrot, investitori nas zaobilaze, obrti se zatvaraju. Novi dramatični fenomen je i to da se povećava broj mladih koji se iseljavaju. Već ih se naziva fakultetskom emigracijom – kazao je predsjednik HDZ-a i odgovor zašto se to događa pronašao isključivo u tome što, kako kaže, Vlada ne radi svoj posao.
– Početkom ’90-ih Hrvatska je bila u težoj situaciji nego sada, zbog rata i svega ostalog, ali unatoč tome nitko nije bio gladan – dodao je i istaknuo da je on osobno siguran da će njegova stranka pronaći izlaz iz toga. 
– Mi smatramo da HDZ kao takav nije sam sebi svrha, jer stranka mora biti u funkciji boljitka države. Tuđman i svi poginuli branitelji nisu stvarali hrvatsku državu da bi građani danas bili gladni. Zadatak HDZ-a je u 21. stoljeću borba protiv nezaposlenosti i siromaštva. Pred nama je još jedan cilj – stvoriti modernu, jaku i ekološki osviještenu državu. Ne možemo više gledati kao standard pada, kako građani gube stanove. Ljudima se prijeti ovrhama, u Hrvatskoj je postao luksuz zadržati posao i preživjeti od plaće do plaće –  nabrojao je Karamarko. 
– HDZ priprema strategiju i planove, ima viziju razvoja Hrvatske s reformama. Uostalom, i EU želi odgovor gdje će Hrvatska biti 2020. godine. HDZ ima plan razvoja Hrvatske i viziju budućnosti, za razliku od Kukuriku Vlade. Mi ćemo vratiti povjerenje financijskim institucijama i podići kreditni rejting. Posvetit ćemo dužnu pažnju energetici. To će biti jedan od zamašnjaka našeg razvoja. U suradnji s našim prijateljima iz inozemstva pokrećemo projekt navodnjavanja. Ukupna porezna davanja moraju biti manja. Smanjit ćemo poreze, poduzetnike ćemo za svako novo radno mjesto osloboditi davanja. Gradit ćemo javnu infrastrukturu. Ovi projekti su samo neki iz našeg velikog kataloga projekata. Mi imamo plan za veliki desetogodišnji program investicija koji ćemo predstaviti najesen. Mi imamo odgovor na izazove današnjeg vremena – zaključio je.
 
IZVOR: 24sata.hr