Početna Nekategorizirano Policija poziva na oprez

Policija poziva na oprez

542
UDIO

U posljednja dva tjedna na području više policijskih uprava zabilježeni su slučajevi specifičnih prevara građana, upozorili su iz MUP-a. Kažu, prevarenima se putem e-maila nudi obavljanje određenog posla.
U sklopu realizacije navedenog posla, nepoznati pošiljatelji tih mailova građanima na bankovne račune doznačuju veće ili manje svote (vjerojatno otuđenog) novca, da bi nakon toga od njih tražili prosljeđivanje tih sredstava na inozemne račune putem Western Uniona, Moneygram-a ili sličnih platnih servisa. 
 
Također, od građana traže i informacije o radnim vremenima banaka i drugih financijskih ustanova te ostale podatke od koristi za što efikasniji i što brži novčani transfer, te im naposljetku i dostavljaju listu primatelja u inozemstvu na čije ime se navedeni novac po zaprimanju treba proslijediti. Građanima za obavljene tih transakcija nude i određeni iznos provizije kao naknade za odrađeni posao, odnosno prosljeđivanje novca. 
 
Iz policije upozoravaju građane da budu oprezni i da ne nasjedaju na primamljive oglase za naizgled lagan posao kako ne bi postali žrtvama prevare, a u konačnici time i sudjelovali u počinjenju kaznenog djela.
 
IZVOR: net.hr