Početna Nekategorizirano Wenger: Manchester City treba izbaciti iz Lige prvaka

Wenger: Manchester City treba izbaciti iz Lige prvaka

515
UDIO

Francuski menadžer londonskog nogometnog Arsenala, Arsene Wenger, pozvao je UEFA-u da izbaci Manchester City iz nogometne Lige prvaka zbog teškog kršenja Financijskog Fair Playa (FFP).
 
Wenger već nekoliko sezona “kvoca” da Manchester City troši više od onog što zarađuje, a to je ove sezone i dokazano od strane UEFA-ine komisije koja je zadužena da provodi FFP. Cityju prijeti novčana kazna od 50 milijuna funti i smanjenje kvote igrača koje smije prijaviti za Ligu prvaka u idućoj sezoni (s 25 na 21), no to, prema mišljenju Wengera, nije dovoljno.
 
– Logično je da prihvaćanjem pravila (FFP) imate pravo na nastup u natjecanju (Liga prvaka), no ukoliko ne prihvaćate pravila i igrate mimo njih, onda vam mjesto nije u tom natjecanju. Tako bi trebalo biti – rekao je Wenger, koji je zadovoljan kaznom koja će snaći City i PSG, ali smatra da bi ista mogla i trebala biti rigoroznija:
 
– Ja u potpunosti podržavam FFP. Smatram da svaki klub, kao i svaka udruga općenito, mora trošiti u skladu sa svojim mogućnostima. Kazna je po meni sofisticirana i volio bih da je jednostavnija, odnosno da ima više smisla – zaključio je Francuz.
 
preuzeto sa slobodnadalmacija.hr