Početna Nekategorizirano Hrana koja će vam popraviti raspoloženje

Hrana koja će vam popraviti raspoloženje

444
UDIO

Znate li da vam i hrana može pomoći u borbi protiv lošeg raspoloženje? Ako niste baš detaljno upoznati s time, svakako proučite koje namirnice što češće morate jesti

Zasigurno ste se i vi našli u stresnoj situaciji u kojoj ste utjehu tražili u hrani. Obično u takvim trenucima posežemo za nečim slatkim ili pak jako slanim. No to što činimo je pogrešno. Takve namirnice tješe nas samo kratkotrajno, a na duge staze pridonose samo još gorem raspoloženju. Ako zaista dugoročno želite poboljšati svoje raspoloženje, onda svakako jedite neku od ovih namirnica za koje stručnjaci kažu da brzo i lako podižu raspoloženje. 
 
Jagode, naranče i mango
 
Vitamin C ima snažnu moć ojačati naš imunitet, ali jednako tako snažno može poboljšati i vaše raspoloženje. Ovaj moćni antioksidans dokazano umanjuje simptome depresije i to tako što pomaže tijelu u borbi protiv slobodnih radikala, ali i u bržem oporavku organizma nakon razdoblja stresa. Obilje vitamina C možete pronaći u jagodama, narančama, ali i mangu. Dobar tek!
 
Orasi i bučine sjemenke
 
Želite biti dobro raspoloženi? Uzmite šaku oraha i bučinih sjemenki. Ti sjajni orašasti plodovi sadrže obilje masnih kiselina omega 3 za koje je dokazano da podižu raspoloženje čak i kod ljudi koji su dulje vrijeme u depresiji. Budite pametni i od spomenutih sjemenki pripravite sebi zdrave međuobroke. 
 
Ječam
 
Ječam je sjajna namirnica, jer je možete kombinirati s mnogim drugim namirnicama, ali i zato što je riječ o namirnici koja brzo popravlja raspoloženje. Kako? Ječam sadržava sastojke koji stimuliraju ljudski mozak da započne s otpuštanjem tzv. hormona sreće. Ta se aktivnost događa vrlo brzo i zato je ječam idealan za brzo popravljanje raspoloženja. 
 
Celer
 
Iako ste ručali, a još nije vrijeme večere, osjećate snažnu glad i nervozni ste zbog toga. Posegnite za celerom! Ova zdrava grickalica pomoći će vam u otpuštanju stresa i umirit će krvne stanice. Istraživanja pokazuju da celer ima sastojke koji snižava koncentraciju tzv. hormona stresa u krvi. 
 
Organsko meso
 
Organsko meso je meso životinja koje su se hranile travom. A zašto je ta trava važna? Zato što povećava razinu omege 3 u tijelu životinje i smanjuje razinu nezdravih masti. Takvo meso onda smanjuje rizik od depresije, pokazuje jedno od novijih istraživanja. Dakle, ako želite poboljšati loše raspoloženje i spriječiti razvoj depresije, birajte organsko meso.
IZVOR:tportal.hr