Početna Nekategorizirano Googleov poraz

Googleov poraz

507
UDIO
Tužbu protiv Googlea podnio je Španjolac koji se žalio da se na njihovoj tražilici još pojavljuje informacija o dražbi njegove kuće, koju je on ipak uspio zadržati
 
Europski sud pravde je u utorak odbacio žalbu tvrtke Google te je odobrio “pravo na zaborav”. Prema tom pravu, tražilica je dužna u nekim slučajevima izbrisati zastarjele podatke korisnika.
BBC javlja kako je Google presudu ocijenio razočaravajućom.
Tužbu protiv Googlea podnio je Španjolac koji se žalio da se na njihovoj tražilici još pojavljuje informacija o dražbi njegove kuće, koju je on ipak uspio zadržati prije nekoliko godina. Googleu je javio kako mu te informacije narušavaju privatnost.
 
– Tvrtki sada treba neko vrijeme da prouči posljedice odluke suda – kazali su iz Googlea. Podsjećaju kako su još ranije govorili da je zahtjev za ukidanje nekih informacija jednak cenzuri. 
 
Odluku je pozdravila povjerenica za pravosuđe Viviane Reding u svom postu na Facebooku. Kaže kako je ovo jasna pobjeda u zaštiti osobnih podataka Europljana
– Odluka potvrđuje potrebu da zaštitu podataka danas dovedemo iz “digitalnog kamenog doba” u moderni svijet računarstva – navod Reding. Europska komisija još je 2012. predložila zakon kojim se daje korisnicima pravo da ‘budu zaboravljeni’.
 
IZVOR: 24sata.hr