Početna Nekategorizirano Veslači Marine Kaštela nastupili u Munchenu

Veslači Marine Kaštela nastupili u Munchenu [foto]

535
UDIO

Prva provjera u međunarodnoj konkurenciji za hrvatski juniorski četverac bez kormilara, u kojoj su nastupali Bernard Samardžić i Toni Čavka te veslači Jadran Zadra (Pedić,Banović), pokazala se uspješnom na regati u Munchenu.
Regata na olimpijskoj stazi u Munchenu oduvijek je bila mjerilo za juniorske posade iz cijele Europe, a tako je bilo i ovaj puta. Pod vodstvom našeg trenera Berecke, ova kombinacija izvrsno je odveslala prvi dan regate pa je već u eliminacijama s prvim mjestom u svojoj skupini izborila ulazak u finale u konkurenciji dvadeset i dva juniorska četverca.
U finalnoj trci ponovno dobro veslanje i na kraju prolaze cilj kao treći sa zaostatkom od 2 sekunde iza dvije Njemačke posade.
Drugi dan se veslalo samo po skupinama bez eliminacija za finale. U svojoj skupini četverac je zauzeo drugo mjesto iza posade češke s zaostatkom nešto većim od dužine broda.
Dobar rezultat s regate u Munchenu odlična je najava za Europsko prvenstvo juniora koje se održava u belgijskom Hazewinklu 24. i 25. svibnja,  tim više što je ovoj posadi ovo bila prva zajednička regata uz samo 7 zajedničkih treninga.

{gallery}veslanje2{/gallery}