Početna Nekategorizirano Pripazite se, stiže nevrijeme

Pripazite se, stiže nevrijeme

622
UDIO

Zbog orkanske bure autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje zatvorena je za sav promet. Državna cesta D54 Maslenica-Zaton Obrovački otvorena je samo za osobna vozila.
Na Jadranskoj magistrali od Senja do Karlobaga promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom, izvijestio je HAK.
U prekidu su trajektna linija Sumartin-Makarska te katamaranske linije: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split i Korčula-Hvar-Split.
 
Otkazana je međunarodna linija Bari-Dubrovnik.
 
 
Zbog mjestimičnih udara bure i sjeverozapadnog vjetra tijekom srijede popodne, noći, ali i u četvrtak ujutro vatrogasci sa šireg splitskog područja uklanjaju stabla i grane s gradskih ulica i prometnica. Nitko, zasad, nije ozlijeđen, javlja HRT.
 
Jak vjetar puše i u unutrašnjosti zemlje. Za četvrtak je izdano crveno upozorenje za unutrašnjost zemlje. 
Prema Meteoalarmu, crveno upozorenje znači da je vrijeme izuzetno opasno. 
Meteoalarm: Moguće su štete i nezgode opasne po život
– Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život. Često se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima i rizicima. Slijedite naredbe i savjete dane od strane vaših državnih tijela u bilo kojim uvjetima i budite spremni na izvanredne mjere – objašnjenje je crvenog upozorenja na Meteoalarmu.
 
Snažni udari vjetra prijete Zagrebu i Slavoniji. 
U Zagrebu udari vjetra do 75 km/h, u Slavoniji i Baranji obilna kiša
Na širem zagrebačkom području vjetar bi mogao puhati brzinom do 75 kilometara na sat, dok se za Slavoniju i Baranju upozorenje, uz vjetar, odnosi i na obilniju kišu koje bi moglo pasti i do 40 litara po četvornom metru.
 
Na Jadranu udari vjetra i do 150 km/h
Za Jadran je izdano žuto upozorenje. Ipak, tijekom današnjeg jutra, vjetrovi će biti jači nego u unutrašnjosti. Na otvorenom moru i podno Biokova mogući su udari vjetra veći od 150 km na sat. 
U Međimurju u nekim dijelovima nestalo struje
U Međimurskoj županiji puše jak olujni vjetar, povremeno praćen slabom kišom i nestankom struje u pojedinim dijelovima županije. Većih incidenata u prometu i po mjestima nije bilo, kao ni zastoja u prometu. 
U gradu Čakovcu je vjetar srušio table i nosio pojedine dijelove nekih objekata, primjerice prozora. Na sreću, za sada nema ozlijeđenih.
 
IZVOR: 24sata.hr