Početna Nekategorizirano Prostitucija u Splitu i Kaštelima

Prostitucija u Splitu i Kaštelima

411
UDIO

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom sa područja Kaštela te utvrdili osnov sumnje da je počinio kazneno djelo prostitucija“ iz čl.157.st.1.KZ na štetu jedne hrvatske državljanke iz unutrašnjosti zemlje. 
 
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 33-godišnjak u protekli mjesec dana s ciljem da se domogne novca na području Splita i Kaštela u najmanje pet navrata organizirao pružanje seksualnih usluga zainteresiranim klijentima u njihovim stanovima, ugostiteljskim objektima i brodovima te poticao i angažirao oštećenu žensku osobu mlađe životne dobi koja je u dogovoru s njim pružale seksualne usluge različitim muškarcima-klijentima za novac.
 
Usluge je oštećena naplaćivala od 800 do 1000 kuna, od čega bi osumnjičenom davala od 300 do 800 kuna, čime je on za sebe stekao protupravnu imovinsku korist od najmanje 2 700 kuna. 
 
Makro iz Kaštela nije imao samo koristi u novcu nego je angažmanom djevojke sticao i poslovne kontakte sa klijentima koji su koristili njene usluge.
 
Doznajemo također da 33-godišnjak djevojku nije prisiljavao na prostituciju,nego su u taj posao krenuli zajednički i dogovorno uglavnom preko vikenda, kada bi djevojka zbog toga i dolazila u Split i Kaštela. 
 
Tijekom jutra osumnjičeni 33-godišnjak je predan policijskom pritvorskom nadzorniku, dok je protiv njega Općinskom državnom odvjetništvu Split podnesena kaznena prijava zbog osnova sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela.
 
IZVOR: slobodnadalmacija.com