Početna Nekategorizirano HV pomaže Slavoniju

HV pomaže Slavoniju

378
UDIO
Vojska je u petak navečer počela graditi prednasip u Rajevu Selu, na mjestu gdje je puknuo. Ukrcali su jumbo vreće s pijeskom na kamione. Gradi se svojevrsno ‘pero’ koje bi služilo da vodu koja teče Savom proslijedi dalje, a da opet ne spriječi vraćanje vode iz poplavljenih područja u njeno korito.
Zapovjednik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Siniša Jurković rekao je za RTL Danas kako je obrana ugroženih područja gradnjom nasipa vrlo teška. 
– Radi se u vrlo kontaminiranih uvjetima. Mi se uvježbavamo za ovakve situacije, no, ovakvu situaciju još nismo imali – rekao je. 
Tijek jučerašnjih događaja pročitajte ovdje.
Državni ured za zaštitu i spašavanje podsjetio je još jednom da nije proglašena karantena iako volonteri pišu drugačije po društvenim mrežama. Poduzete su preventivne mjere zbog opasnosti od širenja zaraze. 
Udruga Pobjede objavila je kako su, uz pomoć HGSS-a i vojske, u tjedan dana spasili preko 400 pasa i mačaka. 
Spašavanje životinja i dalje se nastavlja, ali zbog opasnosti i rana koje su se počele pojavljivati kod spasioca i volontera, kao i činjenice da se nalaze u jako zagađenoj vodi, a uplašene životinje ih ponekad i ugrizu, svi se moraju cijepiti protiv tetanusa i proći dezinfekciju. 
 
IZVOR: 24sata.hr