Početna Nekategorizirano Fešta o’boba

Fešta o’boba

1555
UDIO
 
Sve spremno za tradicionalnu kaštelansku 9. “Feštu o’boba”, koja će se održati ove nedjelje, 1. lipnja, na brcu u Kaštel Kambelovcu, a svečano otvaranje manifestacije planirano je u 17 sati.
 
Svoj dolazak na ovogodišnju feštu, na kojoj se kuhaju različite delicije od boba ili s bobom, najavile su uglavnom udruge i skupine iz kulture i sporta, ustanove, medijske redakcije i ostali, koje su kuhale proteklih godina, kao i neki novi sudionici, poput košarkaša Ribole Kaštela i članova udruge prijatelja konja.
Prijatelji konja ovom prilikom predstavit će svoje konje i starinske kočije, a prava atrakcija, kako najavljuju, bit će vojna kuhinja iz 1. svjetskog rata, koju vuku konji, a iz koje su, kako nam je kazao Vlade Perišin, sva jela nesvakidašnjeg okusa.
 
Kao i godinama ranije, prijavljene ekipe mogu pripremati jelo po svom vlastitom izboru, a na kraju programa stručni sud donijet će ocjenu koja su jela i ekipe bili najbolji. Kuhinje na otvorenom započet će pripreme već u jutarnjim satima, tako da će tijekom cijelog dana na kambelovskom brcu vladati svojevrsni šušur.
Iz udruge o’boba, također su nas informirali da će dio ovogodišnjeg prihoda na fešti otići u humanitarne svrhe, za pomoć stanovništvu poplavljenih područja.
 
– Iako sam u godinama ranije, u šali znao govoriti kako ne treba ljude pozivati jer nas je ionako previše, ove godine upućujem poziv svima nek dođu, kušaju jela od boba i pomognu ljudima koji su ostali bez svojih domova – poručio je Perišin.
 
Svi koji još nisu prijavili svoje ekipe u kuhanju, a najavili su dolazak, mogu se javiti na mobitel 098/490-323, gdje će dobiti i sve dodatne informacije’