Početna Nekategorizirano HRVATSKA – AUSTRALIJA 1-0 Jelavić golom najavio Brazil, Niko Kovač ostao bez...

HRVATSKA – AUSTRALIJA 1-0 Jelavić golom najavio Brazil, Niko Kovač ostao bez Pranjića?

2674
UDIO

Hrvatska je u ‘generalci’ za Svjetsko prvenstvo pobijedila Australiju, ali u noć je otišla sa strepnjom zbog ozljede Danijela Pranjića, jedinog specijalista za poziciju lijevog beka, koji je na nosilima iznesen s terena već sredinom prvog poluvremena.
 
Počelo je ravnopravno, Australci su krenuli nešto žešće u prvim minutama, ali nisu u tom razdoblju stvorili neku ozbilniju prijetnju, Vatreni su ubrzo uhvatili ritam i ustabilili igru. Međutim, Klokani su više prijetili oštrim startovima. Prvo je nastradao Eduardo, jedan grub start izbacio ga je s terena, primio se za glavu, činilo se da je ozbiljno, ali na sreću, hrvatski napadač se vratio u igri. Ali u 22. minuti nastradao je Danijel Pranjić! Bio je u duelu s Franjićem. Niko Kovač ljutito je poskočio, misleći da se radilo o grubom nasrtaju. Pranjić je visoko dignuo ruku u zrak tražeći pomoć, držeči se za gležanj. Već tada se moglo vidjeti da se radi o ozbiljnoj ozljedi. Na travnjak je utrčala hrvatska medicinska služba, ali nije pomoglo, Pranjić je na nosilima iznesen s travnjaka! Problemi Vatrenih kad su u pitanju lijevi bočni igrači su poznati otprije, nova ozljeda je bila pravi šok! Je li zaista moguće da Pranjiću nije bilo suđeno ovo Svjetsko prvenstvo? Hoće li Salvador i Australiju proklinjati dok je živ? Prvo se ozlijedio na pripremama u Bad Tatzmannsdorfu, srećom lakše, ali danas je stigla nova, mnogo teža neugoda. Kakav peh za njega i nacionalnu vrstu. Umjesto Pranjića
 
Prvu ozbilniju priliku Vatreni su stvorili u 35. minuti, Srna je iz sredine travnjaka ubacio za Perišića koji je pucao iz trka, ali ravno u australskog vratara. Do kraja prve dionice vidjeli smo još dva opasnija centrašuta Darija Srne koje nije dohvatio Nikica Jelavić i to je bilo uglavnom to za prvo poluvrijeme. Borba se uglavnom vodila na sredini travnjaka, međutim, niti jedna reprezentacija nije uspjela uloviti prednost u tom segmentu. Niti ritam ogleda nije bio posebno jak, ponekad je izgledalo statično se obje strane. Nudila se slika momčadikoje ne žele preuzeti rizik, bilo je važno samo da se ne dogodi neka nepredviđena greška. Zato smo često gledali dodavanje igrala zadnje linije, te onda neke pokušaje dugačkim loptama. Štićenici Nike Kovača doduše, pokušavali su što više loptu spustiti na zemlju, ali niti takvi pokušaji nisu uspjevali. Uglavnom zbog loše predaje lopte.
 
U drugom dijelu Hrvatska je krenula angažiranije, lopte kod dodavanja postale su preciznije, igra je izgledala konkretnije i brže. Australci su se sve više povlačili, a Hrvati sve više dominirali. U 55.minuti stigli su Hrvati do prilike. Oboren je Edurdo na nekih dvadesetak metara od australskog gola. Srna je izveo slobodan udarac, ali je lopta otišla nekoliko centimetara iznad gola. Međutim, Australci nisu dugo ostali čiste mreže. minutu kasnije Vatreni stižu do pogotka! Modrić je fino uposlio Jelavića koji se našao sam pred golom, te ju je preciznim i snažnim udarcem poslao pod prečku! Nakon pogotka u igru su ušli Mandžukić, Sammir i Rakitić.
 
Igra Vatrenih u drugom dijelu, nudi optimizam pred početak Mundiala. Na temelju viđenog u tom dijelu, spremni smo za Brazil.
 
 
preuzeto sa jutarnji.hr