Početna Nekategorizirano Oprez, Meteo alarm se oglasio.

Oprez, Meteo alarm se oglasio.

781
UDIO

U ponedjeljak će u većini krajeva biti pretežno sunčano i suho. U dijelu srednje, a osobito u južnoj Dalmaciji u poslijepodnevnim satima doći će do prolazno jačeg razvoja oblaka s kojim će lokalno biti pljuskova i grmljavine. Noću će puhati slaba, rijetko gdje i umjerena bura, podno Velebita bura će biti pojačana. Danju će na većem dijelu obale puhati slab maestral, samo u podvelebitskom kanalu slaba do umjerena bura. Bure će poslijepodne biti i u južnoj Dalmaciji. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 18 do 22°C, uz obalu i na otocima od 22 do 27°C. Najviše dnevne temperature od 28 do 35°C.

 
U utorak će u većini predjela biti pretežno sunčano i suho. Poslijepodne većinom u Dalmatinskoj zagori i samo ponegdje uz obalu Dalmacije može biti slabih i prolaznih pljuskova s grmljavinom. Noću će puhati slaba, rijetko gdje umjerena bura. Danju će puhati slab do umjeren maestral. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 18 do 22°C, uz obalu i na otocima od 22 do 27°C. Najviše dnevne temperature od 28 do 35°C.
 
Pretežno sunčano očekuje nas tijekom srijede. Poslijepodne u Dalmatinskoj zagori može biti slabih i prolaznih pljuskova s grmljavinom. Noći će biti tiho ili uz slabu buru, danju će puhati slab do umjeren maestral koji će poslijepodne na moru Dalmacije prolazno biti pojačan. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 18 do 22°C, uz obalu i na otocima od 22 do 27°C. Najviše dnevne temperature od 29 do 35°C.
 
U četvrtak u većini predjela pretežno sunčano i suho. Poslijepodne u zaobalju, a osobito u zaleđu Kvarnera može biti prolaznih pljuskova i grmljavine. Noću će puhati burin, danju slab maestral. Navečer na sjevernom Jadranu umjerena bura. Bit će vruće, ponegdje i vrlo vruće s najvišim dnevnim temperaturama od 30 do 36°C!
 
U petak pretežno sunčano i u većini krajeva suho. Poslijepodne su u zaobalju i samo ponegdje uz obalu mogući slabi i prolazni pljuskovi. Na sjevernom Jadranu ujutro umjerena, ispod Velebita i jaka bura, danju će okrenuti na slab sjeverozapadnjak. U Dalmaciji noću burin, danju slab maestral. Najviše dnevne temperature većinom od 29 do 35°C.
 
Subota će biti djelomično sunčana, povremeno uz promjenjivu naoblaku. Uglavnom će u drugom dijelu dana, uz prolazno više oblaka biti grmljavinskih neverina. Na sjevernom Jadranu će puhati slaba do umjerena bura, jača ispod Velebita. U Dalmaciji noću slaba bura, danju slab jugozapadnjak. Na sjevernom Jadranu će najviše dnevne temperature biti 2 do 4°C niže u odnosu na petak, u Dalmaciji tek neznatno niže.
 
U nedjelju će posvuda biti manje stabilno u odnosu na prethodne dane. Izmjenjivat će se sunčana i oblačna razdoblja, a povremeno će biti lokalnih pljuskova i grmljavine. Pri tome se ponegdje ne može isključiti mogućnost nevremena. Na sjevernom Jadranu će ujutro biti jake, podno Velebita i olujne bure. U Dalmaciji noću slaba do umjerena bura, danju slab vjetar južnih smjerova. Posvuda svježije, za oko 5 Celzijevih stupnjeva u odnosu na prethodne dane!

IZVOR: index.hr