Početna Nekategorizirano Program Kaštelanskog kulturnog ljeta

Program Kaštelanskog kulturnog ljeta

433
UDIO

Kaštelansko kulturno i zabavno ljeto svečano će biti otvoreno 20. lipnja,( u petak) 2014. g. na Brcu u Kaštel Starome. Program otvaranja će se upriličiti jubilarnom petom modnom revijom tradicijske nošnje i obrtništva „Nostalgija“, a nakon revije održati će se i glazbeni program uz nastup poznatih kaštelanskih klapa, kulturno umjetničkih društava iz Cerknice (Slovenija), Kotora (Crna Gora) i Lipovljana.
 
Na isti dan u 11 sati ujutro svečano će biti otvoren i Etno-eko sajam Kaštela 2014. g.
 
Kulturno ljeto će sadržavati brojne glazbeno – scenske spektakle, predstave, likovne izložbe, fešte te sa bogatim i sadržajnim programom upotpuniti ovogodišnji ljetni ugođaj u Kaštelima i pričiniti zadovoljstvo svim građanima ali i posjetiteljima.
 
Samo neka od istaknutih događanja na početku kulturnog ljeta su: Koncert Jazz orkestra HV (Big Band) sa gostima iznenađenja koji će se održati ispred Dvorca Vitturi 26. lipnja, izvedba mladog i višestruko nagrađivanog glazbenika, marimbista Filipa Merčepa, koja se održava 30. lipnja u Dvorcu Vitturi s početkom u 21 h, na početku sedmog mjeseca koncert Klape HRM Sv. Juraj i varaždinskog tamburaškog orkestra na Lukšičkom brcu, Papandopulo kvartet i Lars Mlekusch u Dvorcu Vittturi, Manhattan film festival Kaštela 2014. i mnoge druge aktivnosti i brojni sudionici.
 
Cijelokupni umjetnički festival sa komponentama klasičnog ali i zabavnog spektra umjetnosti trajati će sve do 02. rujna 2014. g. kada će se održati svečanost zatvaranja koncertom Klape Cambi i gostima iznenađenja na Igrišću, u Kaštel Štafiliću sa početkom u 20 sati.

Program Kaštelanskog kulturnog ljeta