Početna Nekategorizirano Dobra vijest: Modrić lakše ozljeđen, spreman za Kamerun

Dobra vijest: Modrić lakše ozljeđen, spreman za Kamerun

537
UDIO

Luka Modrić bit će spreman za Kamerun! Liječnički pregledi u bolnici u Salvadoru pokazali su kako ozljeda nije ozbiljna.
 
Modrić je uplašio mnoge nakon što je zadržan u bolnici dok se ostatak hrvatske ekipe vratio u kamp Tivoli. Šepajući je ušao u autobus. Nezamjenjivi igrač Hrvatske zbog jakog udarca u jučerašnjoj utakmici s Brazilom morao je na snimanje. Dobio je udarac u stopalo, a bol nije prošla preko noći.
 
U bolnici u Salvadoru Modrić je obavio magnetsku rezonancu koja je pokazala kako nije riječ o ozbiljnijoj ozljedi.
 
Izbornik Niko Kovač ranije je rekao:  “Luka je dobio je jučer jak udarac u stopalo, ne daj Bože da je nešto ozbiljnije”.
 
Želje su mu se ostvarile, a iz HNS-a su poručili: 
 
“MR je pokazao kako nema prijeloma ili oštećenja ligamenta ili tetive, pa se očekuje da se veznjak hrvatske reprezentacije i Real Madrida oporavi kroz subotnji dan odmora koji je dobila cijela selekcija te se potom pridruži suigračima u normalnom trenažnom procesu.
 
Japanski sudac Nishimura i dalje je glavna tema dana. Osim što je pokvario otvaranje Svjetskog prvenstva, osakatio Hrvatsku i gurnuo Brazil do pobjede, skupio je mrzitelje širom svijeta ali i postao apsolutni hit na društvenim mrežama. Svijet je zgrožen njegovim suđenjem utakmice, ali FIFA mu čuva leđa.
 
Kovač je još jednom, ovaj put hladnije glave, prokomentirao jučerašnji dvoboj s Brazilom i najavio sljedeći susret.
 
“Što se tiče suca, nećemo o tome više pričati. Nadam se da je to posljednji put da pričamo o suđenju. Izgubili smo dva boda, ali idemo dalje. Koncentrirani smo na Kamerun”. 
 
“Večeras ćemo pogledati snimku utakmice Meksiko – Kamerun, ali budite sigurni da će moji igrači protiv Kameruna biti jednako spremni kao i za Brazil. S Mandžukićem dobivamo dodatnu kvalitetu, makar moram ponoviti da je Jelavić odigrao izvrsno. Nadam se da će Mandžukić donijeti ono potrebno za preostale dvije utakmice.
 
Ekipa će protiv Kameruna biti jača za Marija Mandžukića i Milana Badelja, kojeg je Kovač pozvao umjesto ozlijeđenog Močinića iako se još u Osijeku Badelja odrekao zbog lakše ozljede.
 
“Atmosfera je bolja nego kad se odigra loše. Bili smo ravnopravni s Brazilom, nije da smo izgubili bez šanse. Nadam se da će biti drugačije nego 2006. godine, svi su vidjeli da je Hrvatska bila odlična i ako tako nastavi bit će dobro. Nogomet je čudan, no vidim želju i žar u očima igrača, žele ispraviti ono što se zbilo”, naglasio je Niko Kovač.
 
Izbornik je dodao kako su njegovi ljudi pratili utakmicu Meksika i Kameruna (1:0) i čeka njihov izvještaj. Igrači će današnji trening odraditi u teretani, neće izlaziti na travnjak, a sutra će im dati slobodan dan, no uzet će vremena da pregledaju snimke protivnika.
 
 
preuzeto sa index.hr