Početna Nekategorizirano Kovač: Modrić će biti spreman za Kamerun

Kovač: Modrić će biti spreman za Kamerun

547
UDIO

Izbornik je istaknuo da ćemo na Kamerun s Modrićem i Mandžukićem, te da ispadanje u skupini nije neuspjeh
 
Stanje Luke Modrića glavna je tema u kampu hrvatske reprezentacije. Ozljeda stopala koju je zadobio u utakmici protiv Brazila stavila je pod upitnik njegov nastup protiv Kameruna, ali izbornik Niko Kovač tvrdi da će 28-godišnji veznjak biti spreman za Kamerun.
 
“Modrić je sve bolje i bolje, i za Kamerun će biti ok”, priopćio je dobru vijest Kovač.
 
‘Kockasti’ će protiv ‘afričkih lavova’ biti jači za Marija Mandžukića.
 
“Njegova agresivnost je ključ igre. On je realizator, ali i igrač koji zna sve povući za sobom. Taj njegov gard itekako može pomoći reprezentaciji i uplašiti Kamerunce.”
 
Osvrnuo se izbornik i na kritike na račun Kovačića.
 
“Možda prema naprijed nije bio onakav kakvog smo očekivali. U defenzivi sam od njega tražio da zatvara rupe u sredini terena, jer to je najkraći put do gola. Sad ćete vi reći da smo prvi i treći gol primili kroz sredinu, ali kod prvoga naša su se tri igrača sudarila, a kod trećega je bio prekršaj na Rakitiću.”
 
Eduardo i Vukojević navodno su se pobunili.
 
“Nisam pričao ni s jednim od njih dvojice, niti sam primijetio da je itko nezadovoljan. Ali, bit će toga, jer ima ih 23, a ne mogu svi igrati.”
 
Kamerun će biti sasvim drugačija utakmica od Brazila.
 
“U njoj ćemo imati više posjeda lopte, tražit ću potpunu dominaciju, dok sam protiv Brazila tražio kompaktnost u sredini, zajedništvo, ugrožavanje suparnika preko kontri. Mi smo već sada odlično pripremljeni za Kamerun. Lakše je kad znaš da si sve učinio, imaš povjerenja u igrače i bez straha ideš u utakmicu.”
 
Utakmica protiv Kameruna će se igrati u Manausu, gradu u srcu Amazone gdje su u subotu igrale Engleska i Italija.
 
“Vidjelo se da su se nakon 70 minuta igrači ugasili. Bila je to vrlo kvalitetna, odlična utakmica, ali teško je očekivati da se može u onakvim uvjetima izdržati istim tempom svih 90 minuta.”
 
Za kraj je izbornik ustvrdio da ispadanje u skupini ne bi smatrao neuspjehom.
 
“Sjetite se samo kako je reprezentacija u kvalifikacijama bila pred izlaznim vratima, kakva je negativna atmosfera bila. A mi smo se ipak plasirali i kao mala zemlja trebali bismo biti sretni što smo ovdje”, zaključio je Kovač prenosi Večernji list.
 
 
preuzeto sa ezadar.hr