Početna Nekategorizirano Sušić: “Nama ovaj poraz nije ključan, važno je ono što slijedi”

Sušić: “Nama ovaj poraz nije ključan, važno je ono što slijedi”

889
UDIO

Bosna i Hercegovina, jedini debitant na ovom Svjetskom prvenstvu u Brazilu, predstavio se u dobrom svijetlu. Argentina je u utakmicu ušla kao veliki favorit, međutim BiH je prikazala hrabru igru što joj je u konačnici donijelo prihvatljiv poraz, ako takvo što postoji…
 
Nakon susreta nije bilo velikog razočaranja u reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Nekako je taj poraz već bio ukalkuliran i Svjetsko prvenstvo za Bosnu i Hercegovinu počinje susretom protiv Nigerije.
 
“Pred nama su još dvije utakmice i rekao sam mojim igračima da nam ovo nije ključna utakmica. Mogli smo si priuštiti poraz u ovom susretu, no ne i visok poraz i ovih 2:1 je prihvatljivo. Naši protivnici u skupini su Iran i Nigerija. Iz tih susreta trebamo šest bodova, međutim ako Argentina dobije obje utakmice do kraja, možda će biti dovoljna i četiri boda”, kalkulirao je nakon susreta izbornik BiH Safet Sušić.
 
Sušić se odlučio za taktiku u kojoj je Leo Messi branjen momčadski, a ne s izričitim čuvarom.
 
“Teško je igrati protiv Messija ili igrača poput njega. U početku sam razmišljao da mu dodijelim čuvara, ali nemoguće ga je tako zaustaviti. Nisam želio natjerati svojeg igrača da dobije žuti ili crveni karton. Ostavio sam mu slobodu, ali sam tražio od igrača da stvaraju pritisak na loptu i pokušaju ga zaustaviti bez prekršaja”, objasnio je Sušić.
Izbornik Bosne i Hercegovine u konačnici je bio zadovoljan onim što je pružila njegova momčad.
 
“Kao što sam već rekao, naš cilj je bio otežati posao Argentini, favoritu za osvajanje naslova svjetskog prvaka i mislim da smo dobro odigrali u oba poluvremena. Kada igraš protiv Argentine, moraš igrati dobro i imati sreće. Na kraju smo ostali bez snage, no to je bilo zbog velikog psihološkog pritiska pod kojim smo se našli. Gledati Argentinu je jedno, a igrati protiv nje nešto sasvim drugo. Ona je fantastična reprezentacija s fenomenalnim pojedincima i nemamo za čim žaliti.”
 
Izbornik dodaje kako vjeruje da je taktika postavljena ispravno i ne bi ništa promijenilo da je od prve minute krenuo i s Ibiševićem.
 
“Ne žalim što sam ostavio Ibiševića na klupi. Dvije pripremne utakmice smo započeli s ovom formacijom i funkcioniralo je jako dobro. Rekao sam Ibiševiću prije utakmice da ne možemo igrati protiv Argentine s dvojicom napadača, bilo bi preriskantno”, dodaje Sušić.
 
 
preuzeto sa hrsport.net