Početna Nekategorizirano SP 2014: Hrvatska – Meksiko sudi Uzbekistanac Irmatov

SP 2014: Hrvatska – Meksiko sudi Uzbekistanac Irmatov

478
UDIO

Susret 3. kola skupine A na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu između Hrvatske i Meksika u Recifeu (ponedjeljak, 22 sata) sudit će Uzbekistanac Ravšan Irmatov (36), objavila je FIFA.
 
Irmatov je na prošlom SP-u u Južnoafričkoj Republici sudio dvoboj otvaranja između domaćina i Meksika (1-1), te je posao odradio odlično, pa je do kraja prvenstva sudio još četiri utakmice među kojima i četvrtfinale između Njemačke i Argentine (4-0), te polufinale između Nizozemske i Urugvaja (3-2). Na ovom SP Irmatov je sudio utakmicu skupine E između Švicarske i Ekvadora (2-1).
 
Hrvatska i Meksiko će u izravnom dvoboju odlučivati o tome koja će se od tih reprezentacija plasirati u osminu finala, Hrvatskoj je potrebna pobjeda, dok je Meksiku dovoljan i neodlučeni ishod. Postoji teoretska mogućnost da se u osminu finala plasiraju i Hrvatska i Meksiko, ali da se to dogodi njihov međusobni susret morao bi završiti neodlučenim rezultatom, a istodobno bi domaćin SP-a Brazil morao izgubiti od već otpisanog Kameruna u Brasiliji, a to je gotovo nemoguće.
 
 
preuzeto sa ezadar.hr