Početna Nekategorizirano Podrška akciji “Spremni za dobro”

Podrška akciji “Spremni za dobro”

517
UDIO

Nacionalna humanitarna akcija Hrvatskog Caritasa u suradnji sa Lidlom Hrvatska i Unijapapirom d.o.o. koju podupire i Splitsko-dalmatinska županija, provoditi će se još do kraja lipnja diljem Hrvatske.

 
Akcija je pokrenuta kako bi se pomoglo učenicima osnovnih i srednjih škola iz obitelji u potrebi koji će se suočiti s problemom nabave novih školskih udžbenika za novu nadolazeću školsku godinu 2014/2015.
 
U novoj školskoj godini uvode se potpuno novi udžbenici, a dosadašnji trajno izlaze iz uporabe.
 
Akcija diljem Hrvatske službeno traje od 10. do 30. lipnja.
 
Cilj akcije je da se kroz nekoliko mreža nastoji prikupiti što više starih školskih udžbenika, radnih i ostalih učeničkih bilježnica, časopisa i novina.
Takve su se tiskovine, s jedne strane, prikupljale i u osnovnim i srednjim školama posljednjih dana nastave, a putem mreže od 85 Lidlovih trgovina tiskovine dolaze na otkupna mjesta Unijapapira.
 
Također se pozivaju i građani da tijekom trajanja akcije navedene vrste tiskovina donesu u najbližu trgovinu Lidla na za to određeno i označeno mjesto, i daruju ih Hrvatskom Caritasu.
 
Naposljetku, na područjima gdje u blizini nema Lidlovih trgovina, Hrvatski je Caritas pozvao župe da organiziraju prikupljanje tiskovina za potrebe akcije “Spremni za dobro!” i o tome obavijeste Unijapapir (ivan.prsa@unijapapir.hr), koji će organizirati preuzimanje i transport.
 
U akciju “Spremni za dobro!” mogu se uključiti i poslovni subjekti, jedinice lokalne uprave i samouprave, ustanove, udruge i građani:
 
uplatom na žiro-račun Hrvatskog Caritasa: IBAN: HR05 23400091100080340,
 
poziv na broj 610; SWIFT PBZGHR2X
 
pozivom na donacijski telefon 060 9010 (6,25kn po pozivu, PDV uključen)
 
on-line uplatama na www.caritas.hr
 
Novčanim sredstvima koja se prikupe Hrvatski će Caritas formirati Fond za pomoć u nabavi školskih knjiga i pribora za osnovnoškolce i srednjoškolce iz siromašnih obitelji.
 
Sredstva će preko mreže nad/biskupijskih Caritasa biti usmjerena korisnicima u svim krajevima Hrvatske.
 
Za više informacija o samoj akciji možete kontaktirati:
Boris Peterlin, Hrvatski Caritas, Ksaverska cesta 12a, 10000 Zagreb, tel. 01 5635046; mob. 0912635011, e-pošta: boris.peterlin@caritas.hr