Početna Nekategorizirano Miller odgodio posjet Hrvatskoj

Miller odgodio posjet Hrvatskoj

483
UDIO

 
ZAGREB – Visoka delegacija ruskog energetskog diva Gazproma na čelu s čelnikom te tvrtke Aleksejem Millerom ipak neće ovoga tjedna posjetiti Hrvatsku. Kako se doznaje iz neslužbenih izvora, Gazpromovi predstavnici su tijekom jučerašnjeg dana obavijestili Vladu RH kako je Miller prisiljen odgoditi posjet Hrvatskoj, inače planiran za četvrtak.
 
Službeni razlog odustajanja od dolaska nije poznat, no kako se doznaje ruska delegacija službeno je zatražila termin za sastanak s hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem. Ove informacije sinoć nije bilo moguće i službeno potvrditi, no prema neslužbenim saznanjima, moguće je da je planirani dolazak tek odgođen za tjedan dana, pa bi se visoki hrvatski dužnosnici s Gazpromovim čelnikom i njegovom delegacijom mogli susresti 9. srpnja. Dakako, to će uvelike ovisiti o tome hoće li Milanović pristati na sastanak ili ne.
 
Naime, najavljeni posjet Millera Hrvatskoj tijekom posljednja dva dana bio je izvor nove mini krize u odnosima između Banskih dvora i Pantovčaka. Nakon što su mediji objavili kako visoka Gazpromova delegacija dolazi u Hrvatsku, premijer Milanović javno je izjavio kako ‘o tom posjetu ne zna ništa’, poručivši pritom da su svim zainteresiranim investitorima vrata otvorena, ali da je adresa prvo Ministarstvo gospodarstva, a onda i Vlada. Iz te izjave dalo se zaključiti kako premijer nije zadovoljan inicijativom predsjednika, no iz Ureda predsjednika tek su priopćili da je dolazak organiziran na prijedlog ruske kompanije, te kako je na sastanak pozvan i resorni ministar Vrdoljak.
 
IZVOR: seebiz.eu