Početna Nekategorizirano Od nogometa se oprostio veliki Ottmar

Od nogometa se oprostio veliki Ottmar

622
UDIO

Da nije bilo onog omalenog genijalca koji je u 118 minuti iz svog nepresušnog repertoara izvukao još jedan potez za naklon, pitanje je kako bi se završio meč između Argentine i Švicarske u osmini finala SP u Brazilu. Ovako, na krilima veličanstvenog Messija Argentina ide u četvrtfinale na megdan novoj nogometnoj sili koja se rađa, Belgiji, a hrabri Švicarci idu kući.
 
No, oproštaj švicarske reprezentacije ujedno znači i oproštaj od nogometa jednog od najvećih majstora koje je trenerski ceh ikada u povijesti imao. Naime, jučerašnji poraz Švicarske od Argentine bila je posljednja utakmica koju je na klupi vodio veliki Nijemac Ottmar Hitzfeld. A hrabra i dostojanstvena utakmica koju su njegovi igraču jučer odigrali, držeći u šaci velikog protivnika punih 120 minuta, predstavljala je i dostojanstven oproštaj jednog od najvećih. A Ottmar je zaslužio takav kraj.
 
Ottmar Hitzfeld, jedan je od najvećih i najuspješnijih trenera u modernom dobu. Prvi je trener nakon Ernsta Happela kojemu je uspjelo osvojiti dvije Lige prvaka sa dva različita kluba (sa Borussijom 1997. i Bayernom 2001.) i trener koji je jednu malu i prosječnu Švicarsku doveo u krug deset najboljih nogometnih nacija na svijetu.
 
Nakon jučerašnje utakmice Hitzfeld, još pod emocijama je izjavio:
 
”Osjećam neopisiv ponos za sve ovo što smo napravili u Brazilu. Emocije koje sad osjećam, osjećaju koji me sad drže su izuzetno jaki, njih samo nogomet može izazvati i baš je to razlog zbog čega toliko volim ovu igru. Nakon ovog prvenstva, Švicarska je dobila simpatije iz cijeloga svijeta i to me čini izuzetno ponosnim”.
 
Švicarcima je jučer u 118. minuti presudio Angel di Maria, no cijeli svijet je vidio da je igrač Reala bio samo epizodist u filmu u kojem je glavnu riječ vodio veliki, najveći Leo Messi:
 
”Argentina je velika momčad. Znali smo da Messi u jednoj sekundi može odlučiti utakmicu, na to smo se pripremali, punih 118 minuta smo ga sjajno čuvali, no eto, zato je on genijalac”, rekao je Hitzfeld koji u 65-oj godini života ide u itekako zasluženu nogometnu mirovinu, međutim, ne namjerava posve dići ruke od nogometa.
 
”Moj posao kao trener je završio, ali i dalje ću ostati vezan uz nogomet i radit ću na televiziji. Nogomet je moj život i ponosan sam na cijelu svoju karijeru i na sve čudesne timove koje sam vodio. Svima im jedno veliko hvala”, rekao je veliki Ottmar za oproštaj.
 
 
preuzeto s index.hr