Početna Nekategorizirano HPD “Ante Bedalov” – Velebit (vrh Visočica)

HPD “Ante Bedalov” – Velebit (vrh Visočica) [foto]

613
UDIO

Planinari HPD-a “Ante Bedalov” u subotu, 05.07.2014. planinarili su po, prema mnogima, naljepšoj planini naše domovine – Velebitu.

Ovaj put cilj im je bio vrh Visočica (1619 m).

Uspon je bio naporan, u jednom smjeru oko 3.5-4 sata hoda.

Staza većinom prolazi kroz prekrasne šume tako da osim što dišete predivan zrak, zaštićeni ste i od sunca u ovim ljetnim mjesecima.

Svojim položajem Visočica je jedan od najljepših vidikovaca na cijelom Velebitu. Pogled puca na cijelu Liku i ostale velebitske vrhove, dok se sa druge strane vidi more, obala i otoci.

Planinari su uživali i u raskoši cvijeća. Područje Visočice iznimno je bogato florom, o čemu svjedoči podatak da je na ovom području pronađeno i opisano oko 500 različitih biljnih vrsta.

Nakon uživanja i druženja sa ostalim planinarima na vrhu, slijedi spust u Rizvanušu odakle se autima ide na Baške Oštarije. Domaćini iz PD-a “Željezničar” iz Gospića dočekuju planinare toplom večerom i velebitskom pivom.

Zaslužen odmor i uživanje uz živu glazbu potrajalo je do kasno u noć, a pjesma je trajala i cijelim putem kući. Dobro raspoloženje dokazuje da je zaista poželjno što više vremena provoditi u prirodi koja opušta.

Zdrav i veseli bili!

HPD “Ante Bedalov”

{gallery}velebit{/gallery}